Ökotárs-ügy: a rendőrség szerint nem volt túlzó az akciójuk

2014. szeptember 09. 21:26

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerint az Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában, valamint ahhoz kapcsolódóan további öt helyszínen tartott házkutatás nem volt túlzó, demonstratív vagy megfélemlítő jellegű.

2014. szeptember 09. 21:26

A rendőrség erről szóló állásfoglalása a police.hu oldalon jelent meg kedden a hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárás ügyével összefüggésben, amelyben hétfőn több helyszínen hajtottak végre házkutatást, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai iratokat, számítástechnikai adatokat foglaltak le. A rendőri intézkedés ellen az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, az LMP és az MSZP is közleményben tiltakozott, a hétfő esti órákban pedig civilek több száz részvevővel zajló spontán tüntetést is tartottak. 

Az NNI közleményében azt írta, hogy hétfőn hat helyszínen tartottak házkutatást 8 és 22 óra között, az intézkedésben a korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztály 43 tagja vett részt. A házkutatásokat a bevetési osztály állományából nyolc rendőr biztosította, jelenlétük szükséges és indokolt volt. A rendőrség hangsúlyozta, hogy a házkutatások során a nyomozó hatóság a büntetőeljárásról szóló törvény valamennyi rendelkezését betartotta: a házkutatások elszenvedői valamennyi esetben a helyszínen voltak, emellett ahol a jogszabály előírta, hatósági tanúk is megjelentek. A házkutatások módja ellen egy magánszemély jelentett be panaszt, három házkutatás ügyében pedig az arra jogosult nyolc napon belül nyilatkozik – fűzik hozzá.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. szeptember 10. 14:22
Bezzeg Rézműves Ronaldóék ellen nem tudnak (nem akarnak, nem mernek) ilyen erődemonstrációt felmutatni, pedig arra komoly társadalmi igény volna.
Vlagyimir
2014. szeptember 10. 08:44
nos ,A norvégok helyében amíg ez a kormány regnál, egy vasat sem adnék Magyarországnak. Aztán Lázár nyavukolhatna az állami pénzért. Hiszen úgy sem azok kapják, akiknek szánják, hanem a saját, meg a haverok zsebét tömik. Na, meg a CÖF-CÖF kap támogatást, miután ugyebár, ők nem "politizálnak"! Jól jövedelmez a "Szeretünk Viktor" szlogen!
Apáczai
2014. szeptember 10. 06:08
Mi lenne túlzó abban, ha egy bűnügyben nyomozó hatóság az érintettek jelenlétében kutatja fel a bizonyítékokat? Erőszakot nem alkalmaztak, senkit nem bántottak, az eljáró hatóság biztosította az eljáráshoz a tanúk jelenlétét. Mi ebben a túlzó? Nem főztek kapucinert a tetteseknek?
NagyPál
2014. szeptember 10. 03:56
".. az intézkedésben a korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztály 43 tagja vett részt. A házkutatásokat a bevetési osztály állományából nyolc rendőr biztosította,.." - mekkora ez az alapítvány, hogy 50 zsarunak kell lerohannia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!