Nem indítanak főpolgármester-jelöltet a Szocdemek

2014. szeptember 08. 16:01

Mégsem indítja a főpolgármesteri posztért Fürst Izabellát a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja és a Magyar Nők Szövetsége. A döntés oka homályos, Fürst a támogatóinak készített köszönővideóban úgy fogalmaz: elkövetett egy hibát, ezért elfogadja, hogy visszaléptették.

2014. szeptember 08. 16:01

A Szociáldemokraták nem indítják a főpolgármesteri posztért Fürst Izabellát. Közleményükben azt írták: a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, és a Magyar Nők Szövetsége közös elnökségi ülést tartott, és egyhangúan úgy döntöttek, hogy Fürst Izabella főpolgármester-jelöltet a továbbiakban nem támogatják, és nem indítják a 2014-es önkormányzati választásokon. A felvett ajánlóíveket a törvényi határidőnek megfelelően leadják a Fővárosi Választási Irodának.

A Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke, valamint Alföldi Andrea, a Magyar Nők Szövetségének elnöke által jegyzett közleményben a döntést nem indokolták, mindössze annyit írtak: a két szervezet az önkormányzati választásokon a fővárosban és az országban továbbra is együtt működik. „A Szociáldemokraták továbbra is a pozíciók helyett a tisztességes politizálást tartják a legfontosabbnak” – fogalmaztak. A közlemény szerint Fürst Izabella a döntést tudomásul vette, és minden érintettől ezúton is bocsánatot kér.

Schmuck Andor Facebook-oldalán Fürst Izabella videoüzenetben köszönte meg annak a több mint 6 ezer magyar választópolgárnak, akik támogatták. Azt mondta: „politikai rutintalanságom miatt elkövettem egy hibát”, így elfogadja hogy az őt jelölő szervezetek visszaléptették. „A továbbiakban is önöket szeretném szolgálni, azonban nem szeretnék következmények nélküli országban élni. Ezért vállalom a felelősséget” – fogalmazott a Szociáldemokraták volt főpolgármester-jelöltje. Az MTI az ügyben kereste Schmuck Andort, de nem sikerült elérni.

A Szociáldemokraták eredetileg Árok Kornélt, a párt kommunikációs igazgatóját nevezték meg főpolgármester-jelöltjükként. Árok Kornél azonban visszalépett, s azt mondta a párt kampányát irányítja majd. Augusztus 21-én mutatták be Fürst Izabellát a szociáldemokraták és a Magyar Nők Szövetsége közös jelöltjeként.

Vasárnap Schmuck Andor és Fürst Izabella még közösen tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, a Margitszigeten, a szervezet Békét a fővárosba! elnevezésű rendezvényén. Fürst Izabella olyan erős és szolidáris Budapestet ígért, amely képes felvenni a harcot a szegénységgel és a munkanélküliséggel.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. szeptember 08. 18:10
Van az a pénz, amiért a O,5 %- ukról is lemondanak. A kisöregek ajánlása ment pl DK-nak, vagy bármelyik kis csuka pártnak. :D
hátakkor
2014. szeptember 08. 17:58
Kár hogy nem indulnak..
potyka
2014. szeptember 08. 17:54
Elkövetett egy hibát? :DDDD Többieknél ez tucatszám sem okoz problémát. :DDDDDD
peti
2014. szeptember 08. 17:43
nem inditanak? ajjaj... legjobb lenne akkor az egesz valasztast inkabb gyorsan lefujni, igy nincs is ertelme...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!