Megerősítik a magyar-szerb határ védelmét

2014. szeptember 05. 13:07

Az illegális bevándorlás elleni hatékonyabb fellépés érdekében péntektől megerősítették Magyarország Szerbiával közös schengeni külső határszakaszát. Idén már száz embercsempészt és több mint nyolcezer határsértőt fogtak el a megyében.

2014. szeptember 05. 13:07

Az ORFK közleménye szerint az illegális bevándorlás miatt erősítik meg péntektől a magyar-szerb határ védelmét, amely a schengeni övezet egyik külső határa. 

A Készenléti Rendőrség rendészeti igazgatóság mélységi ellenőrzési osztályának állományából szolgálatonként 12 rendőrt vezényeltek át az érintett határszakaszra. Emellett a sok elfogott illegális bevándorló előállításával kapcsolatos ügyintézés meggyorsítása érdekében más megyei rendőr-főkapitányságok idegenrendészeti szakemberekkel erősítik meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományát. 

Szerdától az Európai Unió Határőrizeti Ügynökségén keresztül nyolc tagállam vendégtisztjei technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel felszerelve biztosítanak további támogatást a magyar-szerb schengeni külső határszakaszon.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: péntek hajnalban, a magyar-szerb határ közelében, Mórahalomnál fogták el az idén a megyében a századik embercsempészt. A megyében idén eddig 101 embercsempészéssel gyanúsítható ember ellen tettek büntetőfeljelentést, és több mint nyolcezer határsértőt fogtak el.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. szeptember 05. 14:12
Ez igen! 12 ember szolgálatonként. És ez a megerősített határvédelem. Nem is merem továbbgondolni. Élek a gyanúperrel, hogy egy kellően beb@xott szerb lakodalmas menet elhajtaná a megerősített határvédelmünket a halál f@xára!
Willard
2014. szeptember 05. 14:06
A Száva-Duna vonalán, igen...
S0ma
2014. szeptember 05. 13:38
Be kéne már fejezni ezt az egész ukrán ügyet. Lecserélték a f*st a sz*rra, hagyják őket békén. Klicskónak szobrot, Timosenkónak, Jacenyuknak sok pénzt, a helyzet kezelőinek ajándékot, aztán kész. Hová menjenek a nyomorultak, akik nem akarnak meghalni? Élt itt át valaki háborút?
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. szeptember 05. 13:24
A Ferenc József-csatorna mentén kellene megerősíteni a határvédelmet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!