Már folynak az egyeztetések a nemzeti italboltokról

2014. szeptember 10. 14:57

A hvg.hu információi szerint valószínűleg csak a tömény alkoholos italok árusítását korlátozzák majd a nemzeti italboltokra. A korlátozás jó eséllyel vonatkozik majd a vendéglátóegységekre is, közülük csak a meleg ételt kínálók árulhatnak majd alkoholt. A portál szerint elképzelhető, hogy a nemzeti dohányboltok előnyt élveznek majd a nemzeti italboltok pályázata során.

2014. szeptember 10. 14:57

Noha a kormány cáfolta, hogy napirenden lenne az alkoholkereskedelem újraszabályozása, a hvg.hu-nak piaci szereplők megerősítették, hogy arról már az egyeztetések is elkezdődtek. A portál információi szerint már csak azon folyik a vita, hogy milyen alkoholfokhatárt. A hvg.hu úgy tudja, a borlobbi eredményesen küzdött, így csak a tömény alkoholos italok árusítását korlátoznák a nemzeti italboltokra, bort és sört ezután is lehetne másutt is kapni.

A hvg.hu értesülései szerint jó eséllyel alkohol ezentúl csak azokon a vendéglátóhelyeken lehetne fogyasztani, ahol meleg étel is kapható. A portál kitér arra is, hogy elképzelhető: a nemzeti italboltok pályázata során előnyt élvezhetnek majd a nemzeti dohányboltok.

Összesen 363 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. szeptember 11. 01:31
A Nemzeti Mutyi kiteljesedik. A fideszes meg állva tapsol. Az könnyebb, mint gondolkodni.
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 11. 00:41
Már folynak az egyeztetések a nemzeti italboltokról 1-2 napja még tagadta ugyanezt a Felcsúti Tahó "Magyar" "Polgári" Szövetség
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 11. 00:31
Pál Pustai "A magyar meg a német is ugyanazt a munkát ugyanolyan berendezésen csinálja és ugyanolyan minőségben. Akkor mégis miért eltérőek a bérek? Mert más a bérszínvonal. Miért más a bérszínvonal? Mert a két ország jövedelemtermelő képessége más.Miért más?" Nem olvastam végig késő van De hogy mmég te is megértsd A Knorr-Bremse - világhírű német fékberendezés gyártó német anyavállalatánál egy szak!munkás 27!!! euros órabérért napi 10 darab fékszerkezetet rak össze Ugyaennennek a német cégnek a magyar üzemében 3!!!! euros órabérért ugyanolyan képeítésű szak!emberek napi 20 darab ugyanolyan fékrendszert kell összerakjanak Ennyi a norma Forrás www.alfahir.hu vagy keresd ki
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 11. 00:27
Becstelenkereki A Jereváni rádió információi szerint orbán nem diktátor csak annak tűnik, nem a kollégiumi szobatársaiból grundolt felcsúti Cosa Nostra klikkel irányítja az országot mint egy ünjelölt Csák Máté, nem a saját oligarháival lopatja el azt amit a testvér-kommunista párja, az mszp-szdsz még meghagyott A Jereváni rádió határozottan cáfolja hogy orbán cionista soros ügynök lenne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!