Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kivonult a politikából Bajnai Gordon

2014. szeptember 15. 11:14

A volt kormányfő egy franciaországi alapkezelő, a Meridiam-csoport ügyvezető igazgatója lett, az ellenzéki főpolgármesteri jelöltségen el sem gondolkodott. A Népszabadság információi szerint legfeljebb akkor térhet majd vissza, ha úgy látja, válságban van az ország.

2014. szeptember 15. 11:14

A Népszabadság arról ír: gyakorlatilag véget ért Bajnai Gordon politikai pályafutása. Miután ellenzéki mozgalmi tervei bedőltek, majd év elején eldőlt, hogy Mesterházy Attila lesz az ellenzék kormányfőjelöltje, s végül Gyurcsány Ferenc is visszatért a fedélzetre, Bajnainak sikerélményre volt szüksége. Az ellenzék országgyűlési és európai parlamenti választási veresége után Bajnai nem vállalta sem a hazai, sem a brüsszeli képviselőséget.

Végül eldőlt, hogy a francia Meridiam ügyvezető igazgatója lesz. Bajnai az új pozíciójában a hétköznapokat Párizsban tölti, de megmarad az Együtt–PM negyedévente ülésező politikai tanácsának az elnöki tisztségében. Aktív politizálást viszont már csak a Meridiam elvárásai miatt sem folytathat. 

A Népszabadság arról is ír: az esetleges budapesti főpolgármester-jelöltségről Bajnai Gordon el sem gondolkodott; a források szerint erről úgy vélekedett: kormányfői poszt után a főváros vezetése visszalépés lenne, fordított karrier.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. szeptember 15. 21:14
" Népszabadság információi szerint legfeljebb akkor térhet majd vissza, ha úgy látja, válságban van az ország." Csak az emlékeztetés kedvéért, Bajnai azért lett választások, fékek és ellensúlyok nélkül miniszterelnök, mert a Ferivel válságba kormányozták az országot. Bajnai egyik értelmezhető "biznisz-lépése" a kivonulás a magyar politikából. Bár sose vonult volna bele!
Vén Csataló
2014. szeptember 15. 19:29
Tehát: Bajnai szerint nincs válságban az ország.
Peter8811
2014. szeptember 15. 17:08
Szeretném felhívni a kedves fórumtársakat, hogy Bajnai Gordon már nem közszereplő és így senki sem szidhatja sem a kurva anyját sem az anyja picsáját!
kukagyerek
2014. szeptember 15. 16:33
"Kivonult a politikából Bajnai Gordon" .... És hová vonul be? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!