Izraelben még nem volt transzvesztita vallási vezető

2014. szeptember 23. 08:23

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete szerint hazájában még nem történt olyan, hogy transzvesztita vezetőt válasszanak egy zsidó vallási szervezet élére.

2014. szeptember 23. 08:23

Izraelben nem fordult még elő, hogy transzvesztitát válasszanak meg egy zsidó vallási szervezet élére – jelentette ki Izrael magyarországi nagykövete, mikor Schwezoff Dávid kinevezéséről kérdezték. Azt mondta: a magyar zsidó szervezetek elöljáróinak kell állást foglalniuk arról, hogy visszahívják-e a férfit a budapesti zsidó hitközség ügyvezetői tisztségéből.

„Én nem emlékszem arra, hogy ilyen történt volna Izraelben, de ez persze nem jelenti azt, hogy én abban a helyzetben lennék, hogy erről véleményt nyilváníthatnék. Ez a zsidó közösség belügye, és úgy gondolom, hogy Heisler urat kell, vagy Zoltai urat kell megkérdezni, vagy Toldai urat, vagy akár Schwezoff urat kell erről megkérdezni” – fogalmazott Izrael magyarországi nagykövete.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. szeptember 23. 18:47
"Izraelben még nem volt transzvesztita vallási vezető" ... nyilvántartva!
tango47
2014. szeptember 23. 17:32
Nem látott ilyet? Ebből is látszik, hogy a nagykövet úr nem elég korszerű.
Necoure Yamakee
2014. szeptember 23. 14:57
Kirekesztők. Nálunk még kántor is lehet zsidó vezető vagy akár zsidó is lehet keresztény pap.
Apáczai
2014. szeptember 23. 10:05
A leg megdöbbentőbb az a kijelentése volt, amivel relativizálta a zsidóságot ért holokausztot. Pedig ezt szigorú törvények tiltják, Izraelben különösen. Azt találta mondani, hogy ez volt " a világon a legnagyobb tragédia". Biztosan nem hallott még a sztalini népirtásokról, az indiánok kiirtásáról, az ormény holokausztról, nem hallott a rabszolgakereskedelemről. Pedig egy izraeli nagykövettől elvárható lenne, hogy ismerje a történelmet.Ha nem egyébért, akkor azért, hogy ne keltsen újabb ellenérzéseket más, sokat szenvedett népekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!