Az MSZP szerint a magyar gáztározók fele üres

2014. szeptember 12. 10:30

A szocialista párt frakcióvezető-helyettese szerint a magyarországi gáztározók töltöttsége jelenleg 56%: ez a párt szerint nem lesz elegendő, ha az ukrajnai feszült helyzet miatt valami probléma adódik az ellátással. Tóth szerint az Ausztriából érkező gáz hiányzik, amit „fideszes offshore cégek kaparintottak meg”.

2014. szeptember 12. 10:30

Az MSZP arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar gáztározók „csaknem fele üres”. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy egy szerdai bírósági döntés szerint az MVM-nek ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a vállalat offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz kereskedőcégén keresztül.

Az ellenzéki politikus elmondta, az EU többi tagállamában meghaladja a 90 százalékot a gáztározók töltöttsége. Hozzátette: Magyarországon ez az arány 56 százalék, de ebben benne van az a közel egymilliárd köbméter stratégiai tartalék, amit „csak végszükség esetén lehet felhasználni”. Véleménye szerint ha Oroszország beszüntetni a gázszállítást az ukrán válság miatt, vagy Ukrajna arra kényszerül, hogy megcsapolja a Magyarországra érkező gázmennyiséget, akkor a magyar tározókban lévő gáz nem lesz elegendő.

Tóth Bertalan szerint az az Ausztriából olcsón behozott gáz hiányzik most a magyar tározókból, amit „fideszes offshore cégek kaparintottak meg” és jó pénzért adtak tovább százmilliárdos haszonnal.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. szeptember 12. 20:40
a cucilistáknak nemcsak hogy nincs félig tele a pohát, de az 56%-os feltöltöttség az csak félig van nincs ott valaki a kommunikáción, aki elmondhatná nekik, hogy valaminek a fele az pontosan az 50%-a??? nézzék meg a telójukon arról az apróságról nem beszélve, amit már többen megemlítettek, hogy az se mindegy, hogy minek az 56%-áról beszélünk, azaz több mint a feléről
kjkj945
2014. szeptember 12. 19:27
A maszop még mindig hülye!! Az a fél tároló m3-ban még mindig több, mint a 'nyugat' tárolóinak 90%-os telitettsége! Ja a tények!!!!
Ouroboros
2014. szeptember 12. 19:25
Defetista hozzáállás. Úgy kell hozzáállni, hogy a magyar gáztározók fele tele van.
GV0917
2014. szeptember 12. 15:47
Beharangozzák:A gáztárolók FELE ÜRES Majd közöl egy számot a feltöltés mértékéről.(56,2%) Csavar egyet:a tárolók MAJDNEM FELE ÜRES. Mindig az első CÍMSZÓ ragad meg, még ha nem is olvassák el a cikket...Régi trükk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!