Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A DK feljelenti Matolcsy Györgyöt

2014. szeptember 21. 11:59

A Demokratikus Koalíció feljelenti Matolcsy György, MNB elnököt, aki a párt szerint „kontroll nélkül szórja a pénzt, miközben offshore cégek gazdagodnak.” A DK azt szeretné elérni, hogy nyilvános legyen az Eiffel Palace megvásárlását érintő üzlet minden részlete.

2014. szeptember 21. 11:59

A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy feljelentik Matolcsyt Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét. A párt az Eiffel Palace irodaépület megvásárláséról szeretne minden részletet megtudni. A közlemény kiemeli, hogy az MNB „az elmúlt hetekben több esetben is rendkívül költséges és homályos hátterű ingatlanvásárlásokat hajtott végre” és "a jegybankelnök mindenfajta „kontroll nélkül szórja a pénzt, miközben átláthatatlan tulajdoni hátterű offshore cégek gazdagodnak.”

A DK azt is kifogásolja, hogy miért fizetett 45 millió eurót az ingatlanért az MNB, amikor az korábban 40 millió euroért volt hirdetve. Így szerintük az ingatlant eladó offshore cég ismeretlen tulajdonosai 15 millió eurót kereshettek az üzleten. A pártnál úgy gondolják, ha a jegybankelnök unortodox gazdaságpolitikájának a része, hogy a piaci ár felett, ráfizetéssel vásárol ingatlant, akkor ezt a fajta politikát nem tanítani, hanem tiltani kellene.

A párt szerint Matolcsy György „egyből törvénytelenséget emleget, ha valaki számon próbálja kérni a követhetetlen és átláthatatlan pénzszórásért”, ezért tesznek feljelentést, valamint hogy „nyilvános legyen a vásárlás minden körülménye és az offshore cég tulajdonosi háttere is.”

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoles
2014. szeptember 22. 01:03
Atyaisten! A Degeneráltak Közössége tesz feljelentést a MNB ellen, amikor Simor elvtárs és bűntársai több ezer millárd forinttal nem tudnak elszámolni?
Eltünt
2014. szeptember 21. 18:57
Gyf mint volt mszp miniszter először számoljon már el a nagy hiánnyal azután kezdeményezzen elszámolást.Matolcsy független mint bank vezető ,dk tehet egy szívességet ,simort nem lehetett felelősségre vonni szintén mint bank vezért..
zolka50.50
2014. szeptember 21. 16:25
És akkor jött a Degeneráltak Köre...
Berecskereki
2014. szeptember 21. 16:06
„Az Átlátszó birtokába került részletes költségvetés tanúsága szerint az offshore hátterű befektetőnek kevesebb, mint 31 millió euróba került az Eiffel Palace irodaház megvásárlása és felújítása,…” – olvasható az átlátszó írásában. http://atlatszo.hu/2014/09/15/eiffel-palace-15-millio-euro-az-offshore-hatteru-befekteto-profitja/ A trükközés pedig ott érhető tetten, hogy tervezett költségekről és nem tényleges számlával igazolt költségekről van szó. A pdf-ben megjelenő mellékletnek is az a címe; Várható bekerülési költség kalkulációja. Feltételezhető, hogy a banki hitelkérelemhez volt szükség rá, ezért jelenik meg a tervezett forrásösszetétel. Vajon a finanszírozó bank adta ki? Joga volt hozzá? A másik ilyen sumák módon történő megjelenítés a vásárlás és annak értékelése. Amennyiben valaki egy használhatatlan ingatlant megvásárol és használhatóvá tesz, a forgalmi értéke jóval nagyobb lesz, mint amibe került. Ekkor még a forgalomképes keresletről nem is beszélünk. Ugyanez fordítva is igaz, ha egy nagyobb ingatlankomplexumot megvásárolnak és azt részenként adják el, akár a vásárlás dupláját is be lehet kasszírozni. Az Átlátszó szerint a 63 százalékos kihasználtság is látszott már a januári hirdetéskor, ugyanakkor a hirdetésben 48 % szerepel. Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20140919-ev-elejen-5-millio-euroval-olcsobban-is-eladtak-volna-az-eiffel-palace-amit-kesobb-az-mnb-vett-meg.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!