Szövetkezik a választásra az LMP és a 4K!

2014. augusztus 04. 11:58

Nincs elég megfelelő jelöltje az LMP-nek, ezért Budapesten szövetkeznek a Negyedik Köztársasággal az önkormányzati választásra. Van, ahol a polgármester-jelölést is átadták a 4K!-nak.

2014. augusztus 04. 11:58

Együttműködést köthet Budapesten az önkormányzati választásra az LMP és a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) – tudta meg az Index. A megállapodást a hétvégére tető alá is hozhatják a felek. 

A portál szerint az LMP-t az motiválja, hogy nincs elég megbízható párttagja, hogy minden jelölti helyet betölthessen, ezért a 4K!-tól kölcsönözhetnek majd jelölteket, míg két kerültben lényegében felesben oldanák meg a jelöltállítást.

Az Index szerint Pesterzsébeten a polgármester-jelöltet, a képviselőjelölteket és a listavezetőt is a 4K! adhatja, míg Soroksáron a polgármester-jelölés ugyan az LMP-nél maradna, de a jelöltek felét itt is a 4K! nevezné meg. Emellett a pesterzsébeti 4K!-s polgármester-jelölt felkerülhet az LMP fővárosi listájára is, méghozzá a negyedik helyen.

Az LMP és a 4K! egyébként már az országgyűlési választásokra is tervezte az együttműködést, ám az akkor nem jött össze a tárgyalások megakadása miatt.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. augusztus 04. 17:29
Gratula, Navracsics, hogy egy LMP-st küldtél Kolozsvárra!:(
enmar
2014. augusztus 04. 16:47
szakasicsunoka...
Ángyán Páván
2014. augusztus 04. 15:40
Eddig is egybe vótak a félótások. Mondjuk VI. Pityufival meg Répakingával egy lapon szerepelni ultragáz - de ez legyen a lomposok problémája.
hátakkor
2014. augusztus 04. 15:34
5,01% helyett 4,3% a trockizmusnak, na bumm..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!