Semjén: A magyar nemzet közjogi egyesítése kötelezettség

2014. augusztus 19. 21:47

Semjén Zsolt szerint csonkulna az egyetemes magyarság, ha valamelyik nemzetrész elveszne. A miniszterelnök-helyettes szerint az állam természetes kötelezettsége a magyar nemzet közjogi egyesítése.

2014. augusztus 19. 21:47

A magyarság akkor marad meg, ha minden nemzetrész megmarad – hangoztatta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedd este a Vendégségben Magyarországon elnevezésű ünnepi rendezvényen, a budapesti Clark Ádám téren.

Semjén Zsolt itthoni és határon kívülről érkezett magyar fiatalokhoz fordulva arról beszélt, hogy az egyetemes magyarság csonkulna meg, ha valamelyik nemzetrész elveszne. Közölte, a magyar állam kötelessége és feladata, hogy a közös kultúrát, a közös nyelvet, a történelmi sorsközösségünket segítsen megélni.

A miniszterelnök-helyettes az állam természetes kötelességének nevezte a magyar nemzet közjogi egyesítését. Erre utalva bejelentette, eddig már több mint 600 ezer határon túli magyar tett esküt. Azt is mondta, várakozásai szerint a mostani parlamenti ciklus végére egymillió lesz az esküt tett új magyar állampolgárok száma. Kijelentette, az egész magyarságnak tudnia kell, bárhol is él a világban, hogy Magyarország és a magyar kormány mögöttük áll. „Számítunk rátok és ti is mindig számíthattok ránk” – zárta beszédét Semjén Zsolt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. augusztus 20. 10:25
Valaki itt leírta hogy "álszent pöcs". Erre a faszngerre, ez a legjobb meghatározás.
kjkj945
2014. augusztus 20. 07:49
"" Ausztrália és Új-Zéland 60 000 magyar Afrika 30 000 magyar Ázsia 230 000 magyar, ill. zsidó magyar Dél- és Közép-Amerika 130 000 magyar Észak-Amerika 1 930 000 magyar és magyar származású Európa 360 000 magyar Külhoni magyar diaszpóra összesen: 2 740 000 magyar és magyar származású ""
dávid
2014. augusztus 19. 23:25
Most jöttem a Clark tèrröl ahol ez az emberke beszélt, a tánc NAGYON JÓ volt! Le a kalappal a tancosok és a zenèszek elôtt! Még sok ilyet, és bár szavaival egyetertek melysegesen, Zsoltit nem kene eroltetni.
Gombóc XVI. Artúr
2014. augusztus 19. 23:04
Határon túli magyarok az oké, feltéve ha nem olyanok, hogy van magyarországi bejelentett lakcímük és külföldön dolgoznak. Azokkal csak a baj van. Mit kellett dolgozni azon, hogy nehogy tudjanak szavazni mint az elszakított területen élők! Mert ha ők is szavaznak, biztos nem jön össze a kétharmad! Még szerencse, hogy a kövér Laca azt mondta, hogy nincs kétféle magyar állampolgár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!