Kormánybiztost szeretne az LMP a női foglalkoztatás növekedéséért

2014. augusztus 03. 13:18

A nők munkaerő piaci helyzetének javítása érdekében kormánybiztos kinevezését javasolja az LMP. A párt szerint a kormánynak részmegoldásai sincsenek a női foglalkoztatás elősegítésére.

2014. augusztus 03. 13:18

Kormánybiztos kinevezését szorgalmazza az LMP a nők munkaerő piaci helyzetének javítása érdekében. Az ellenzéki párt társelnöke, Szél Bernadett közleményében azt írta, egy írásbeli kérdésükre adott válaszból kiderült, hogy a kormány a családi napközikre fordítható, 2015-ig felhasználható források alig harmadát fizette ki az elmúlt két évben. Az LMP úgy látja, ez újabb bizonyítéka annak, hogy a kormánynak még részmegoldásai sincsenek a női foglalkoztatás javítására, a valódi segítséget jelentő, komplex stratégia megalkotására pedig a jelenlegi struktúrában esély sincs. 

Az LMP szerint át kellene írni a munkajogi szabályokat, növelni kellene a rugalmas foglalkoztatási formák súlyát és segíteni – elsősorban a családi napközikkel – a kisgyermekek nappali ellátását.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. augusztus 04. 09:09
Marhaság.
bini
2014. augusztus 03. 20:12
Mellesleg a családi napközi rendszer ami korábban kialakult vállalkozási alapon jött léttre és a leánykori neve magánovodák. Általában a fővárosban terjedt el és az egyedül nevelő nők akik jobb anyagi körülmények között éltek helyezték el a gyermekeket. A dija nem éppen azoknak a szülöknek jelentett segitséget akik épp azért mentek vissza dolgozni, mert hiányzott a családi kaszából a pénz. Ezeknek sem a múltban, sem a jövőben nem nyújt segitséget csak az őnkormányzat által fenntartott intézmények. Nem beszélve arról, hogy az állam által finanszirottak sokkal jobb ellátást biztosítanak a gyerekeknek,mint szinte gyermekmegörzőként müködő magánintézmények. Általában a liberálisok erőltették és privilégizálták az alternativnak számitó intézmények. Egyszerüen arról van szó, hogy a kereslet megcsappant a magánintézmények iránt azáltal, hogy egyre több férőhelyet biztosit az állam, s ezáltal már exisztenciális okok miatt szeretnék, ha az állam elismerné őket és kvotaszerinti támogatásba részesitené. Szerintem ezért megy a bruszt, mivel úgyanúgy, mint a megélhetési jogvédök és egyébb álcivil szervezetek saját exisztenciájukat az állami csöcsökön való csüngés következtében képzelik el.
tango47
2014. augusztus 03. 19:48
Ki-ki érdeme szerint! Kvóták = marhaság!
GV0917
2014. augusztus 03. 16:29
Hát keressetek valamilyen Réka Kingát,esetleg Kvóta Tündét, netán "pogácsás" Erikát, az majd elintézi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!