Kiakadt a külügy az érpataki polgármester akasztós akcióján

2014. augusztus 04. 14:47

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint amit Orosz Mihály Zoltán tett, az összeegyeztethetetlen az európai normákkal és a jogállamisággal is, és semmi másról nem szól, minthogy az érpataki polgármester a gázai háború áldozatait használja fel gyűlöletkeltő propagandája terjesztéséhez.

2014. augusztus 04. 14:47

Kiakadt a külügy Szabó Mihály Zoltán, Érpatak polgármesterének hétvégi akcióján, melyen a furcsa településvezető szimbolikusa felakasztotta Benjamin Netanjahut és Simon Pereszt, így tiltakozva a „palesztin holokauszt” ellen.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minderre közleményében úgy reagált: Magyarország a gázai konfliktus kirobbanása óta az összecsapások leállítására és tűzszünetre hívja fel a szembenálló feleket. Drámai módon növekszik a háború áldozatainak száma. A civil lakosság védelme, a további támadások leállítása nem tűr halasztást. „Hosszabb távon csak diplomáciai megoldás biztosíthatja, hogy Izrael és Palesztina polgárai biztonságban élhessenek egymás mellett” – fogalmaz a tárca. Hozzátéve: „Éppen ezért megdöbbenéssel fogadtuk Érpatak polgármesterének hétvégi akcióját. Más államok vezetői feletti önkényes és jelképes ítélkezés összeegyeztethetetlen az európai normákkal és a jogállamisággal is. A polgármester a gázai háborút és annak ártatlan áldozatait használja fel ürügyként gyűlöletkeltő propagandája terjesztéséhez”.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. augusztus 05. 10:37
Én Navracsics kolozsvári LMP-s konzulján akadtam ki. Csak nm a liberalnyik Pröhle javasolta?
Akitlosz
2014. augusztus 04. 21:17
Ez a "kiakadt" az egyik kedvenc címadó szava az indexes, origós, de ezek szerint a mandineres újságíróknak is. Azt azért még kétlem, hogy a minisztérium ezt így írta volna, bár az MTI-nél is meglehetősen alacsony a színvonal manapság.
Rudy
2014. augusztus 04. 18:19
„Hosszabb távon csak diplomáciai megoldás biztosíthatja, hogy Izrael és Palesztina polgárai biztonságban élhessenek egymás mellett” Szegény Navracsics, azt hiszi örökké fog élni... ti. ezek a háborúk pontosan 66 éve zajlanak, nevezetesen Izrael megalakítása óta. Neki sem ártana egy pszichiátriai kezelés.
enmar
2014. augusztus 04. 17:24
Egysegelem! Hogy egy klasszikust idézzek: nem kellet volna odamenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!