Ismét képviselő lesz Révész Máriusz

2014. augusztus 26. 19:07

Rácz Róbert helyét Révész Máriusz veheti át az Országgyűlésben. Rácz összeférhetetlenség miatt mondott le képviselői pozíciójáról, miután kinevezték a hajdú-bihari kormányhivatal élére.

2014. augusztus 26. 19:07

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén döntött arról, hogy a Fidesz-KDNP közös listájáról Révész Máriusz kaphatja meg a Rácz Róbert lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyet. A tavaszi parlamenti választáson listáról mandátumot szerző Rácz Róbert összeférhetetlenség miatt mondott le július 24-én, mert a hajdú-bihari kormányhivatal vezetőjévé nevezték ki. A lemondás miatt megüresedett mandátumot a közös pártlistáról a Fidesz és a KDNP is Révész Máriusznak kérte kiadni.

A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A júliusi kormánymegbízotti kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt. A kormánymegbízott további, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, nem lehet országgyűlési képviselő sem.

Révész Máriusz 1998-tól négy cikluson keresztül volt parlamenti képviselő, és dolgozott a Fidesz szóvivőjeként is.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2014. augusztus 26. 21:56
Szerencsétlen pojáca! Mikor meglőtték úgy nézett ki mint valami bohóc:-)
kamasuka
2014. augusztus 26. 20:36
Mindeközben Csepelen: http://mno.hu/belfold/aljas-tamadas-erte-a-csepeli-fideszt-1244422
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. augusztus 26. 19:18
megélhetési bűnözés ciántabletta Révész Mártíriusz MEGDÖGÖLTÉL-E MÁR KUNCZE?!
Ángyán Páván
2014. augusztus 26. 19:11
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!