Híradó: Őrizetbe vették a BRFK volt főnyomozóját

2014. augusztus 06. 20:24

Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség L. F.-et, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori életvédelmi főnyomozóját - tudta meg az M1 Híradója szerdán.

2014. augusztus 06. 20:24

A hírműsor információi szerint a jelenleg magánnyomozóként dolgozó volt rendőrt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el hajnalban.

A férfit vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból.

A volt rendőr tagadta, hogy elkövette volna a gyanúsításban szereplő cselekményeket. Az ügyben a Híradó szerint őrizetbe vettek egy ismert budaörsi ügyvédet is.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2014. augusztus 07. 10:36
L.F nem az a Volt nyominger aki a Portik és Vidinyivszki ügy után külömböző TV-ben is nyílatkozott, hogy most lehetősége lenne a rendőrségnek mélységében belenyúlni az alvilág és rendőri valamint politikai kapcsolatok teljes felszámolására. Megjegyezte, hogy úgy gondolja, hogy se szándék, se akarat nem lesz ezt megtenni, mivel akkor bukna az egész ma is topon lévő átmentett gazdasági és politikai elit valamint az igazságszolgáltattás minden ágában még müködő polip. Az, hogy mostani akció mennyire valóban egy vesztegetési ügy, vagy másról szól nem tudom. Azért arra már van példa, hogy a túlbuzgó Volt a rendszervátoztattáskor kimelkedő fiatal nyomozok akik nem simultak be az akkori bünözői körökben elhagyták a pályát és biztositékokat tettek le. Ilyen Volt a nyírfa ügy(Földes), vagy a K und H Kulcsár és kapcsolt ügyek Molnár és sorolhatnám. Lehet, hogy az Volt nagy hibája L.F-nek, hogy kijőtt a nyilvánoságra és beszélt, mikor nem tehette volna meg egy háttér megállapodás után mikor elhagyta a szervezetet.
A helység galagonya
2014. augusztus 07. 10:21
Micsoda fideszes erkölcsök!
GV0917
2014. augusztus 06. 21:36
A főnyomozó úr élet,-és nem pénz védelmis volt..Akkor miért vesztegetett?Nem az ő asztala. Itt az ügyvéd úrra tenném a hangsúlyt, ő tudta "mitől döglik a légy"!Egyébként az ilyen advokátokat a legszigorúbb ítélettel sújtanám!
Ángyán Páván
2014. augusztus 06. 20:26
"brit vállalkozó" Na oszt mire volt kiváncsi az ángilus olyan nagyon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!