A Mazsihisz csalódott, nem biztos, hogy tárgyalnak Lázárral

2014. augusztus 19. 09:17

Lázár János szeptemberben összehívná a Zsidó Közösségi Kerekasztalt, a Mazsihisz azonban nem biztos, hogy részt vesz a tanácskozáson. Először a pontos napirendet akarják látni, és majd azután döntenek.

2014. augusztus 19. 09:17

Lázár János levélben tudatta Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével, hogy szeptemberben összehívná a Zsidó Közösségi Kerekasztalt a következő időszak főbb feladatainak meghatározása miatt. 

Heisler a hvg.hu által idézett válaszlevelében gratulált Lázár János miniszteri kinevezéséhez, ugyanakkor leszögezte: mély csalódás volt számukra az elmúlt háromnegyed év a kormány emlékezetpolitikája, a zsidó szervezetek véleményének, kéréseinek figyelmen kívül hagyása miatt, valamint azért, mert „nem volt érdemi kapcsolat” a Mazsihisz és a kormány között.

A Mazsihisz elnöke azt írta: csak akkor tudnak dönteni a kerekasztalon való részvételről, ha Lázár János elküldi az ülés tervezett pontos napirendjét, és előzetesen a zsidó szervezetek megvitatják azt.

A Zsidó Közösségi Kerekasztal legutóbbi, februári ülésén a zsidó szervezetek javaslatára három kérdést vettek fel a napirendre: a német megszállás áldozatai emlékművének ügyét, a Józsefvárosi pályaudvaron kialakítandó, a holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító Sorsok Háza bírálatát és Szakály Sándornak, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójának Kamenyec-Podolszkkal kapcsolatos megjegyzését.

A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson a hazai zsidó szervezetek és a kabinet párbeszédére.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
David Karúszó
2014. augusztus 19. 17:43
Hiszti indul...
kjkj945
2014. augusztus 19. 16:31
Már megint nem tárgyalnak? Tavasszal már eljátszották ezt! Ja nekik mindent szavad!
tóth mária
2014. augusztus 19. 14:49
Le kellene őket nagy ívben...írni! Hívták őket, nem jönnek, ennyi. unom már az állandó nyivákolásukat,nekik miért járna több kiváltság mint nekünk? sz@tjankók!
qccqccqcc
2014. augusztus 19. 13:44
És akkor mi van baszd meg? Csalódott a mazsihiszti. Ki nem szarja le.... Rontjátok a tisztességes zsidó emberek renoméját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!