Tömegsírba temették a péceli idősotthon halottjait

2014. július 17. 10:54

„Kellett a hely” – ezzel indokolta a temetkezési vállalkozó, hogy felszámolta az idősotthon halottjainak sírhelyeit, és az urnákat egyetlen tömegsírba helyezte át.

2014. július 17. 10:54

Tömegsírba, nevek és évszámok nélkül, egyetlen sírkő alá temették a péceli idősotthon azon elhunyt lakói, akiknek temetéséről az önkormányzat gondoskodott – írta meg az Index. Az eljárás nem csak méltatlan, hanem törvénytelen is: a polgármester az RTL Klub híradójában elmondta ugyanis, hogy jogszabály írja elő: egyetlen sírhelyben maximum 4 urna helyezhető el. Ezzel szemben Pécelen ennél jóval több elhunytat helyeztek egyetlen sírba. A temetkezési vállalkozó mindezt azzal indokolta: kellett a hely a temetőben.

Az Ady Endre úti idősek otthonának volt vezetője – akit egyébként pont az ügy miatt menesztettek két hete azonnali hatállyal – ellen eljárás indult, az ügyben vizsgálódik az ombudsmani hivatal és a rendőrség is. Az RTL Klub úgy tudja, az előző igazgatót két hete menesztették a történtek miatt, illetve azért is, mert állítólag durván bánt az otthon dolgozóival és gondozottjaival is.

Sőt: a gödöllői kapitányság sikkasztás miatt nyomoz is ellene, mivel állítólag az otthon lakóitól még életükben elkérték a pénzt a temetésekre, amiket viszont nem abból, hanem önkormányzati pénzből finanszíroztak.

A szociális államtitkárság vizsgálatot kezdeményezett az idősotthonokban, hogy kiderüljön: megfelelően bánnak-e az öregekkel.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. július 18. 00:08
Pécelen volt egy Máltai idősotthon. Arról lenne szó?
egysegelem
2014. július 17. 16:49
Aki halott az halott, teljesen mindegy hol vannak a maradvanyai.
GiannaBerettaMolla
2014. július 17. 14:41
Borzalom!!!! :( Szeressétek az öregeket! Nagyon szépen kérlek titeket, szeressétek az öregeket. A reszkető kezű ősz apákat, a hajlott hátú jó anyákat. A ráncos és eres kezeket, az elszürkült,sápadt szemeket. Én nagyon szépen kérlek titeket, szeressétek az öregeket! Simogassátok meg a deres fejeket, csókoljátok meg a ráncos kezeket, öleljétek meg az öregeket, adjatok nekik szeretetet...... szenvedtek ők már eleget! a vígasztalójuk legyetek! Én nagyon szépen kérlek titeket: szeressétek az öregeket! Ne tegyétek őket szűk odukba, ne zárjátok őket otthonokba. Hallgassátok meg panaszukat, enyhítsétek meg bánatukat. Legyen hozzájuk szép szavatok, legyen számukra mosolyotok. Én nagyon szépen kérlek titeket: szeressétek az öregeket! Ők is küzdöttek értetek, amig fölnevelkedtetek. Fáradtak ők is eleget, hogy ti módosabbak legyetek. Ők is elfogadtak titeket, mikor Isten közéjük ültetett. Ezért kérlek titeket: Szeressétek az öregeket! S ha majd az örök Szeretet elhívja őket közületek, ti foglaljátok el a helyüket, mert ti lesztek majd öregek. S mindazt, amit nekik tettetek, azt adják nektek a gyerekek. Azért előre intelek titeket: Szeressétek az öregeket! (Óbecsy István)
3M..
2014. július 17. 12:56
Ez a legszörnyűbb háborús időket idézi. Ez hungarofóbia. Sírgyalázás. A döntés jóváhagyóját meg kell hurcolni. Természetesen, német bérhez igazított büntetéssel megtoldva. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!