Nem mond le a fejlesztési miniszter

2014. július 31. 16:57

Seszták Miklós nem tervezi lemondását és visszautasítja a korábbi tevékenységét ért vádakat, amelyeket kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásának tart. Hasonlóan nyilatkozott csütörtökön Kurucz Éva kormányszóvivő is, aki a nemzeti fejlesztési miniszterrel kapcsolatos lejárató cikkeket az érdeksérelmet elszenvedő gazdasági szereplők kormánnyal szembeni nyomásgyakorlásának tartja.

2014. július 31. 16:57

Seszták Miklós az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit bemutató csütörtöki sajtótájékoztató után kérdésre kijelentette, hogy nem tervezi lemondását, és hangsúlyozta, hogy nincs köze a Cipruson bejegyzett Minotax nevű céghez. A Népszabadság kedden írt arról, hogy az ismeretlen tulajdonosi háttérrel rendelkező, offshore Minotax megjelenik számos, a miniszterhez köthető cég tulajdonosai közöt).

Arra a kérdésre, miszerint van vagy volt-e bármilyen kötődése offshore céghez akár személyesen, akár családtagon keresztül, Seszták Miklós úgy fogalmazott: „úgy érzem, ez kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozása”. Hozzátette: meg fogja tenni a „szükséges és elégséges lépéseket”, annak érdekében, hogy ezeknek a próbálkozásoknak véget vessen.

Egyes sajtóhírek szerint Seszták Miklós olyan cégnek is kültagja volt, amelynek ugyanakkor ügyvédi tevékenységet is végzett, ezzel kapcsolatban a miniszter azt közölte: „javaslom, hogy elemezzék az etikai szabályzat idevonatkozó részét és ne keverjük össze a polgárjogi viszonyból eredő szerződéskötési tilalmat a cégjogi tilalommal”.

Kurucz Éva a kormany.hu-n megjelent videonyilatkozatban azt mondta: jól látszik, hogy a kormány egyes intézkedései súlyosan sértik bizonyos gazdasági szereplők érdekeit, és példaként a rezsicsökkentést, a reklámadót, illetve az agrártámogatások átalakítását nevezte. Hozzátette: a Seszták Miklóssal kapcsolatban megjelent lejárató cikkeket ennek tudja be a kormány. Ezek a „kétségbeesett reménytelen próbálkozások” azonban szavai szerint nem tántorítják el a kormányt attól, hogy céljait megvalósítsa. „A politikai és üzleti nyomásgyakorlásnak eddig sem engedtünk és ezután sem fogunk” – szögezte le.

Mostanáig valamennyi ellenzéki párt lemondásra szólította fel Seszták Miklóst.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. augusztus 01. 05:55
"A jobboldali politikusokat egyenként fogjuk levadászni" Tasnádi Péter 2002 ATV
Búbos Blanka
2014. július 31. 22:37
Lemondatják nemsokára, fentről lesz kinyírva, csendben, finoman, meglássátok. :)
Holesov
2014. július 31. 21:46
A világ már csak ilyen, a mi offshore lovagunk jó offshore lovag, az ellenfélé pedig mocskos vérszívó patkány.
tango47
2014. július 31. 21:17
Pedig jót tenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!