Mutyik helyett munkahelyeket ígér Szekszárdon Hadházy

2014. július 23. 12:38

A trafikmutyi miatt a Fideszből kilépett Hadházy Ákost indítja az LMP Szekszárdon polgármesternek. Az Együtt-PM bejelentette, hogy nem indít jelöltet Hadházyval szemben.

2014. július 23. 12:38

Hadházy Ákos független önkormányzati képviselőt indítja az őszi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltként az LMP Szekszárdon. Hadházy Ákos, aki a 2013-ban a trafikpályázatokkal kapcsolatos hangfelvétel nyilvánosságra hozatala után kilépett a szekszárdi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójából, a tájékoztatón azt mondta: „mutyik helyett munkahelyeket” szeretne látni.

Hozzátette: azt szeretné, hogy ne egyéni érdekeknek megfelelő döntések szülessenek Szekszárdon, illetve azt, hogy az eddig meghozott ilyen döntéseknek legyenek jogi következményei. Kérdésre válaszolva két „egyéni érdekek mentén” született döntést említett: a szekszárdi önkormányzat 2010-ben egy helyi vállalkozásnak nyújtott 200 millió forintos óvadékot, amely nem térült meg, illetve, hogy egy, az Öveges-program keretében megvalósult szekszárdi projekt során indokolatlanul magas összegeket fizettek ki. Hadházy Ákos beszélt arról is, hogy eddigi információi szerint több civil szervezet és párt fontolgatja, hogy nem indít vele szemben jelöltet.

A párt megyei elnöke, Dömötörné Solymár Orsika kiemelte: az LMP jelenlegi parlamenti pártokkal nem állít közös jelöltet. Az LMP megyei szervezetét még senki nem kereste meg választási együttműködés céljából sem jobb-, sem baloldalról – fűzte hozzá.

Hadházy Ákos az áprilisi országgyűlési választáson az LMP képviselőjelöltjeként 10,8 százalékos eredményt ért el a szekszárdi választókerületben.

Frissítés

Az Együtt-PM nem indít jelöltet Hadházy Ákossal szemben, szavazóikat arra kérik, hogy őt támogassák. A pártszövetség szerint Hadházy Ákos személyében olyan jelöltet tudnak támogatni, akinek van esélye a győzelemre, és aki a korszakváltó politika képviseletére alkalmas, attól függetlenül, melyik párt jelöli őt polgármesternek.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az LMP továbbra is kizárólag a szekértábor-logika mentén, mérlegelés nélkül utasít el mindenfajta együttműködést” – olvasható közleményükben. Hozzátették: szerintük ez rossz út, amely a Fidesz újabb nagyarányú győzelméhez vezethet. Az Együtt-PM máshogy politizál, ennek egyik megnyilvánulása a most bejelentett, egyoldalú támogatás is – szögezték le.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2014. július 23. 15:36
korrekt pasi...kiállt és elmondta a frankot..több iylen ember kellene..
paraklétosz
2014. július 23. 15:16
Az lesz a csúcs, amikor a MiFerink fog Hadházy mellett kampányolni. Hát így jártál Ákos!
3M..
2014. július 23. 13:13
Ilyenkor mindig kibukik, ha egy ember kilép egy pártból merre is találja meg igazán a helyét. Nem ment messzire. A Fidesz, és az Szdsz utódpárt, jegyben járnak. Ha itt nem megy, ott a kistestvérke. Gondolom ő is a 600.000 elpártolt szavazó egyike. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!