MNO: Tóbiás trükközött a költségtérítésével

2014. július 30. 13:56

Az MNO szerint Tóbiás József frissen megválasztott MSZP-elnök évek óta trükkötik a költségtérítésével. A lap cikke szerint Tóbiás állandó lakcíme Nyíregyházán van, miközben 2003 óta érden, a fővárostól 22 kilométerre él. Az MSZP szerint Tóbiás minden vonatkozó jogszabályt betartott.

2014. július 30. 13:56

Az MNO cikke szerint Tóbiás József MSZP-elnök évek óta vesz fel költségtérítést nyíregyházi lakcímére hivatkozva, miközben 2003 óta Érden él. Tóbiás 2003 óta bérlőként, 2009 óta tulajdonosként lakja Hagyó Miklós korábbi családi házát. Az MNO szerint így jogtalanul vette fel nyíregyházi állandó lakcíme után a költségtérítést. A cikk szerint szintén furcsa, hogy egy 2008-ban örökléssel szerzett házat idén 2,5 millió forintért adott el a frissen megválasztott pártelnök.

Az MSZP közlése szerint Tóbiás József, az MSZP elnöke minden vonatkozó jogszabályt betartott a költségtérítéséhez és a dombrádi családi háza eladásához kötődően.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. július 31. 08:30
Brüsszeli forrás szerint a trágár twittjeiről és botrányos nőügyeiről elhíresült politikus azért lett vizsgálat célpontja, mert rendszeresen felveszi a vidéki képviselőknek járó 220 eurós költségtérítést, – amely az ő esetében a Hódmezővásárhely-Ferihegy távolság alapján alkalmanként jár neki -, míg valójában Budapestről szokott a reptérre utazni. Deutsch életvitelszerű budapesti tartózkodását az is alátámasztja, hogy a korábban a párt budapesti elnöke (2002-2004), a Fővárosi Közgyűlés tagja (Fidesz-KDNP frakcióvezető, 2002-2003) és VII. kerületi önkormányzati képviselő (2006-2008) volt. Ez utóbbi tisztségét azért veszítette el, mert egy éven át nem járt be a testület üléseire. (Fizetését ennek ellenére hónapról hónapra felvette.) A brüsszeli utazásonként felvett 220 eurós (nagyjából 60 ezer forintos) összegből nagyjából 8-szor lehet megtenni a Hódmezővásárhely-Budapest távot, ha egy A6-os Audi fogyasztásával és 400 forintos benzinárral kalkulálunk. Deutsch Tamást sem mobilon, sem brüsszeli titkárságán nem érték el, de a Fidesz sajtóosztálya visszahívást ígért az ügyben – olvasható a blogon.
Tulipánfa
2014. július 30. 23:53
Meggyőződésem, az nem mentség, hogy ki mindenki csal, lop, hazudik. A csaló törvényalkotókat el kell csapni pártállástól függetlenül. Az nem lehet, hogy a parlamentben nagyobb százalékban legyen jelen a csaló gazember, mint egy metrókocsi utasai között. Vagy, ha igen, akkor ne csodálkozzunk az ország morális állapotán.
tunde04
2014. július 30. 21:57
micsoda egy szaralak! mekkora ingyenélő! nem mondom én is szeretnék havonta egy 0-át tévedni, amikor elszámolok a főnökömmel! :)
Türelem
2014. július 30. 19:28
Kádár odafentről Tóbiásnak: " Az a kommunista, aki úgy viselkedik, mintha uralkodna a nép felett, vagy felette állna, nem jó kommunista. Az a jó kommunista aki a nép élén áll a munkában, a harcban, , a bajban, a rosszban és a jóban együtt van az emberekkel, és vezeti őket. A legnagyobb szükség arra van, hogy a párttagok tiszteljék és becsüljék a párton kívüli dolgozókat, lássanak bennük teljesen egyenrangú állampolgárokat, viselkedésük fejezze ki, hogy a kommunistának, párttagságánál fogva , nincs több állampolgári joga, mint bármelyik más embernek." " Akik nem akarják tudomásul venni, hogy ők vannak a népért, s nem a nép őérettük, sokszor többet ártanak a pártunknak, mint saját ellenségeink." S végül Kádár egyik látnoki, valóra vált gondolata, amit a Fidesz teljesített be: "A magyar nép az elmúlt nehéz esztendőkben sokat tanult, politikailag egyre jobban fejlődik, látása napról-napra tisztább lesz, mindjobban felismeri: kik az ellenségei és kik a barátai. Éppen ezért végül az a párt lesz a legerősebb Magyarországon, amelyik a legtöbbet tette a magyar népért." Csókoltatom az elvtársakat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!