Kolozsvári főkonzul lehet az LMP-s Mile Lajos

2014. július 17. 11:10

A Külügyminisztériumban kap feladatot Magdó János jelenlegi kolozsvári főkonzul, így nemsokára elhagyja az erdélyi várost. A Krónika.ro úgy tudja, hogy az LMP korábbi országgyűlési képviselője, Mile Lajos kerülhet a helyére.

2014. július 17. 11:10

A jelenleg Kolozsvárott szolgálatot teljesítő Magdó János főkonzul a Külügyminisztérium Közép-Európával foglalkozó főosztályának vezetője lesz Budapesten, így nemsokára elhagyja állomáshelyét.

A Krónika.ro úgy tudja, utódja Mile Lajos lehet, aki jelenleg az LMP-ben politizál, az előző ciklusban a párt országgyűlési képviselője volt, valamint tagja volt a parlament nemzeti összetartozás bizottsága autonómia albizottságának. A határon túli magyaroknak állampolgárságot biztosító törvényt az LMP vezérszónokaként támogatta 2010-ben.

A lap értesüléseit sem Mile Lajos, sem a Külügyminisztérium nem erősítette meg, Schiffer András viszont azt mondta az Indexnek: Mile Lajos a várható kinevezés miatt hetekkel ezelőtt felfüggesztette párttagságát az LMP-ben.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2014. július 17. 12:27
Mile egykor MDF-es képviselő volt a parlamentben. Mi a baj vele? Szerintem semmi.
kilah P
2014. július 17. 12:19
Mile 4 évig volt képviselő, az LMP jobboldalán. Most hogy nem kapott mandátumot, úgy tűnik, részesül némi kompenzációban szolgálataiért cserébe.
sersem4
2014. július 17. 11:48
Nem lehet más a politika. Ugyanaz a kör,csak különféle neveken.
3M..
2014. július 17. 11:25
"sem Mile Lajos, sem a Külügyminisztérium nem erősítette meg." Tehát a hír igaz. A Fidesz egy Magyarországért sokat tett politikust küld, aki bátran a Lenin-fiúk, a Szakasits unoka nagy barátja. Remélem egy-két volt Szdsz es is kap majd hasonló pozíciót, és Kóka újabb fideszes meghívásra, valamelyik gazdag arab országba érkezhet, vagy Oroszországba, Szijjártó meghívására. Büszkék vagyunk hazaáruló kormányunkra. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!