Felfüggeszthetik az Ökotárs Alapítvány adószámát

2014. július 24. 09:59

Az adatvédelmi hatóság is vizsgálódik az Ökotárs Alapítványnál, mert nem adták ki a Hír TV-nek a csatorna által kért adatokat. Az alapítvány vezetője szerint viszont a kért adatokat nem ők, hanem a brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda kezeli. A Magyar Nemzet azt is tudni véli, hogy a Kehi hamarosan kezdeményezheti az Ökotárs adószámának felfüggesztését.

2014. július 24. 09:59

A Hír TV szerette volna kikérni a Norvég Civil Támogatási Alap magyarországi elosztásárért felelős konzorcium vezetőjétől, az Ökotárs Alapítványtól a 2004-2009-es és 2009-2014-es pályázatok támogatást nem szerző szervezetek nevét, pályázataik címét és témakörét, valamint hogy mekkora összeget igényeltek. Valamint a nyertesek pályázatait, azok mellékleteit, a támogatási szerződéseket, beszámolókat, értékelési és bírálóbizottsági jegyzőkönyveket, a projekt ellenőrzésével kapcsolatos dokumentumokat és a kedvezményezettel a projekt lebonyolítása kapcsán folytatott levelezéseket.

Az Ökotárs igazgatója, Móra Veronika viszont azt közölte: ezeket az adatokat nem ők, hanem a brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda kezeli; a nem támogatott pályázatokkal kapcsolatos adatok kiadására – mivel ott nem történt kifizetés – pedig egyébként sincs jogi lehetőség – írja a Magyar Nemzet, amely szerint az ügyben vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Ezt Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke megerősített a lapnak.

A Magyar Nemzet emellett arról is ír: információik szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hamarosan kezdeményezheti az adóhatóságnál az Ökotárs Alapítvány adószámának felfüggesztését, arra hivatkozva, hogy az alapítvány megszegte az adatszolgáltatási kötelezettségét, amikor nem adták át a Kehinek a bekért iratok többségét.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2014. július 24. 16:31
Egy jogállamban a törvények mindenkire vonatkoznak, ha az Ökotárs nem szolgáltat adatot a kehinek, akkor a törvények szerint kell eljárni, fel kell függeszteni az adószámukat és zárolni a bankszámlájukat.
balbako_
2014. július 24. 16:15
Helyes!
Nemzeti Mutyikos
2014. július 24. 13:41
mocskos nacik(orbanmaffia) mar a latszatra sem adtok?
Mich
2014. július 24. 13:27
Haha... Az Ökotárs, a pályáztatás megbízottja és lebonyolítója, azzal védekezik, hogy ŐK NEM RENDELKEZNEK a pályázat adataival... ...igazi STRÓMAN-bizonyítványt állítottak ki magukról...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!