Életveszélyessé vált az Andrássy úti palota

2014. július 15. 20:55

A meggyulladt tetőszerkezetű Andrássy úti palotát életveszélyessé nyilvánították a katasztrófavédelem emberei. Az épületet továbbra is oltják, de már belülről.

2014. július 15. 20:55

Életveszélyessé nyilvánították az Andrássy úti tűzben megrongálódott házat, ezért a lakók nem térhetnek vissza oda – olvasható a katasztrófavédelem honlapjára kedden este feltett közleményben. A közlemény szerint az Andrássy út 83-85 szám alatti épületet, amelynek tetőszerkezete felújítási munkálatok alatt kapott lángra kedden délután, előbb fel kell újítani, csak ezt követően térhetnek vissza a lakók otthonaikba. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megnyitotta a Bezerédi utcai melegedőhelyét, ahol elszállásolhatják az ezt kérőket – tették hozzá. A Derkovits Gyula iskolában további 40 ágy várja a lakókat. Egyelőre 15-en várakoznak, de nem tudni, hogy végül hányan veszik igénybe a felajánlott segítséget.

Az épület, amelynek a tetőszerkezete kedd délután 16 óra környékén gyulladt meg teljesen leégett, a tűz továbbterjedt az épület lentebbi részeire, aminek következtében a harmadik emelet is leégett. A Világörökség részét képező épületben a tüzet továbbra is oltják.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok ismertetése szerint a tűz olyan viharos gyorsasággal terjedt el, hogy fél óra sem kellett ahhoz, hogy a teljes tetőszerkezetet feleméssze és az összeomoljon. Emiatt vizsgálni fogják azt is, hogy volt-e valami egyéb műszaki hiányosság, ami magyarázatot adhat a tűz továbbterjedésére.

Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány elmondta, hogy egy 36 és egy 37 éves férfit vettek őrizetbe közveszélyokozás gyanújával, és hozzátette, hogy kezdeményezni fogják az előzetes letartóztatásukat. Közlése szerint a két férfi a kivitelezésen dolgozott és valószínűleg nem a megengedett módon végezte a munkát. Egyikük riasztotta a tűzoltókat, majd mindketten elhagyták a helyszínt, később fogták el őket. Bucsek elmondta: a korábbi vihar megrongálta a tetőt, ami miatt szükség volt a felújítási munkálatokra.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. július 16. 09:34
http://mno.hu/grund/l-simon-szerint-tul-sok-muemlekunk-van-1237272 khm...biztos ennek így kéne történnie?
vigyor
2014. július 16. 06:52
Istenem, az a gyönyörű palota!!!!! Hááát, nálam ezért is halálbüntetés járna!
fogd a pénzt és kuss
2014. július 16. 06:51
röhögtem az offsorozókon, aztán meg ezt olvasom.... rohadtofsorzok
kurbitalis
2014. július 16. 04:08
Érdekes, hogy a fél Andrássy utat izraeli offshore szélhámosoknak játszották át, s a fkolompos kapott mindössze egy évet. Ráadásul a 2,5 év előzetes miatt perel. Mi a kva isten folyik ebben az országban, hogy szabadlábon rohangálhatnak? Szinte biztos, hogy ez a tűz nem véletlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!