Andrássy úti tűz: szabadon engedik a két őrizetbe vett férfit

2014. július 16. 19:24

Szabadon engedik a budapesti Andrássy úti tűz előidézésének gyanúja miatt őrizetbe vett két embert.

2014. július 16. 19:24

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a kerületi ügyészség az iratokat megvizsgálva megállapította, hogy az Andrássy úti tűz kapcsán előállított két férfi előzetes letartóztatásának nem állnak fenn a feltételei. Egyikük esetében a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is hiányzik. Ezért az ügyészség a két férfi azonnali szabadlábra helyezésére utasította a nyomozóhatóságot – fejtette ki az ügyészségi szóvivő.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrség tudomásul vette az ügyészség döntését, intézkedtek a két férfi szabadon bocsátásáról.
 
Kedd délután teljesen megsemmisült egy, a főváros VI. kerületében, az Andrássy úton található palota tetőszerkezete, miután építési munkálatok közben lángra kapott az épület. A palota életveszélyessé vált, de szerdán megkezdték az épület balesetveszélyes részeinek elbontását. 
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedd délutáni közleményében azt írta: közveszély okozás bűntette megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a 36, illetve 37 éves férfiakat, akik megalapozottan gyanúsíthatóak az épülettűz előidézésével.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 16. 21:33
Az év végére elkészül az Andrássy Palace Gardens luxusapartmanház első üteme. A készülő hatvannégy lakás negyven százaléka már elkelt. A 4 milliárd forintos beruházást az MKB Bank finanszírozza, a fejlesztő cégek tulajdonosai többségében izraeli magánszemélyek, a vevők pedig ír, angol és spanyol magánszemélyek, akik készpénzben fizetnek. A két épület 64 luxus lakásának a 40 százaléka már elkelt. http://index.hu/kultur/klassz/korond0204/ Na és mit szólnak az új lakók a luxusapartmanokhoz?
heep
2014. július 16. 19:40
"Egyikük esetében a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is hiányzik. " A rendőrség a szokásos formáját, hozzá nem értését hozta. Eleve érthetetlen, hogy két melóst akik a munkájuk végzése közben, talán gondatlanságból, tüzet okoztak, de nem szándékos bűnelkövetők, miért kell előzetesebe helyezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!