Akadozik az anyakönyvezés új rendszere

2014. július 04. 20:02

Július elsejétől már az e-anyakönyvnek kellene kiszolgálnia az ügyfeleket, de ez nem igazán megy zökkenőmentesen.

2014. július 04. 20:02

Az egységes elektronikus anyakönyvezési rendszert mint 920 millió forintból alakították ki, azonban egyelőre akadnak vele technikai problémák. Emiatt volt olyan anyakönyvi hivatal, ami ki sem nyitott.

A rendszer felállításárért felelős hivatal azt közölte az RTL Klubbal, hogy óhatatlanul adódhatnak kezdeti nehézségek, ezek elhárítása folyamatos, és az előre tervezett rövid frissítéseken túl nem voltak leállások.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2014. július 06. 13:17
Szakmai pályafutásom során abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy aktív részese lehettem egy országos informatikai rendszer kialakításának. Nem olvastam a kommenteket, így nem tudom, milyen reakciók voltak. Azt leszögezhetjük, hogy olyan rendszer a világon nincs, amelyik zökkenőmentesen indulna. Az okok: A hardver és az informatikai környezet összhangjának megteremtése, az informatikai szakemberek és a felhasználók betanítása, betanulása mind időigényes feladat. Országos rendszernél a kezdeteknél általános jelenseég a tájjellegű szoftver szindróma. Mintha ott más program működne. Ami persze nem igaz, de a végfelhasználó elmondása alapján úgy tűnik. Annyira persze nem aggasztó a helyzet, hiszen az ilyen jellegű átállások átmeneti időszakában a papír-alapú és az elektronikus nyilvántartást is végzik a kollégák. A későbbi, állampolgárok számára előnyös szolgáltatás kialakítása érdekében ezt az áldozatot (párhuzamos nyilvántartás) meg kell hozni.
*ufó*
2014. július 05. 09:13
még ha csak az akadozna ez az ország sosem jött ki jól abból, ha dilettáns impotens képzetlen faszari kommunisták irányították, ez a helyzet
S0ma
2014. július 04. 21:04
A francért kell sietni! A rendszert ki kell próbálni, tesztelni, majd utána kell beharangozni.
cutcopy
2014. július 04. 20:57
Végül is OV is majd bele dögölhetne, hogy úgy csináljon mint aki kormányoz, de akkor az RTLklub most nem tudna mibe belekötni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!