A DK az olasz külügyminiszternek panaszkodott Szentmihályi Szabóról

2014. július 22. 17:07

A Szentmihályi Szabó Péter római nagyköveti kinevezése ellen tiltakozó Demokratikus Koalíció EP-képviselői, Molnár Csaba és Niedermüller Péter az ügyben levélben fordultak az olasz külügyminiszterhez – ezt a párt sajtóirodája közölte kedden az MTI-vel.

2014. július 22. 17:07

A közleményben úgy fogalmaznak, hogy a jelölt korábban a MIÉP képviselő-jelöltje volt, a „szélsőjobboldali” Magyar Demokratában, Magyar Fórumban, Magyar Hírlapban és Echo TV-ben publikál, „ezek az írásai, megszólalásai pedig hibátlanul illeszkednek a említett médiumok irányvonalába, szellemiségébe”.

A DK nem csak a magyar kormány, de az egész ország szégyenének tartaná, ha az új nagykövet elfoglalhatná állomáshelyét – jelentik ki. Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a párt EP-képviselői ezért levélben tájékoztatták a fentiekről Federica Mogherini olasz külügyminisztert, arra kérve, hogy az olasz kormány vegye fontolóra e körülményeket, amikor arról dönt, kiadja-e az elfogadó nyilatkozatot a nagykövet-jelölt részére – írják. Emellett az ugyancsak a szociáldemokrata frakcióban helyet foglaló olasz Demokrata Párt képviselőit pedig szintén levélben arra kérték, járjanak közben ennek érdekében – teszik hozzá.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 23. 03:19
Ilyen szájbabaszott alantas proletár cselédcsürhét a főd a hátán még nem hordott, mint a nálunk sajnos állomásozó tetves lábszagú baloldalinak hazudott bűnszövetkezet.
nyuszifül
2014. július 23. 03:13
nyugi, fiatalok, amikor 2003-ban a Magyar Rádió washingtoni posztján csere volt,a magukat liberálisnak nevező...hm...képződmények ugyanígy elkocogtak és feljelentgettek, akkor a budapesti amerikai nagykövetségen, majd, mivel onnan kihajították őket, megkeresték Tom Lantost is, Washingtonban, ő is kihajította őket. Darabig ment még a szélsőjobboldalizás, a jó arcú vásárhelyi mária asszony nemzetbiztonsági kockázatról jajongott,aztán elült a harci zaj. bele kellett nyugodniuk, hogy mások is vannak olyan okosok, mint ők, sőt,jóval okosabbak náluk, lol!
Kárpáti Zoltán
2014. július 23. 02:07
Egy déká-kaliberű és népszerűségű (helyesebben: népszerűtlenségű) párt levelére magára valamit is adó diplomata nem is reagálna.
1120
2014. július 23. 01:38
Giorgio Napolitano, a jelenlegi olasz államelnök (!) meg egy fasisztából lett kommunista, aki azon kevesek közé tartozott, akik a szovjet beavatkozást jogosnak tartották az "ellenforradalom" ellen. 1956-ban még a nyugat-európai kommunisták többsége is elítélte a szovjet beavatkozást, mi több: igen sokan ekkor ábrándultak ki a kommunizmusból! Nem így Napolitano...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!