Szabadjára engedték Budaházyt

2014. június 06. 16:45

Megszüntették a lakhelyelhagyási tilalmat Budaházy Györggyel szemben, aki ellen terrorcselekmény vádjával folyik büntetőeljárás. Budaházy ügyvédje szerint ítélet legkorábban az év vége felé várható. A következő tárgyalás júliusban lesz.

2014. június 06. 16:45

Budaházy Györgyöt 2009 júniusában fogták el és helyezték előzetes letartóztatásba azért, mert a gyanú szerint 2007 elején létrehozta, majd vezette a Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot abból a célból, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal befolyásoljanak parlamenti döntéseket.

A büntetőper a Fővárosi Bíróságon 2011 márciusában kezdődött el 17 vádlott ellen. Budaházy György előzetes letartóztatása több mint két évig tartott, 2011 szeptemberében a bíróság házi őrizetet rendelt el helyette, amelyet később lakhelyelhagyási tilalomra enyhített. A bíróság pénteki döntése ezt is megszüntette. Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, de ennek nincs halasztó hatálya.

Szikinger István, Budaházy védője az MTI-nek elmondta: A bíróság pénteken fegyverszakértőt és – titkosszolgálati eszközökkel rögzített telefonbeszélgetésekkel kapcsolatban – hangszakértőt hallgatott meg. A büntetőper július elején újabb szakértők meghallgatásával folytatódik. Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy mikor várható elsőfokú ítélet, azt mondta: a bizonyítás állását figyelembe véve jó esetben ez év vége felé.

A vád szerint a Budaházy György által vezetett Magyarok Nyilai számos Molotov-koktélos, illetve fegyveres támadást hajtott végre 2007-2009-ben a kormánypártok székháza, kormánytagok és országgyűlési képviselők otthona ellen azért, hogy megfélemlítse a szocialista-szabad demokrata parlamenti többséget.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Fácán
2014. június 07. 13:18
Dodó Az MTI-nél is végre kellene hajtani valami reformot: fel kellene venni olyan szerkesztőt, aki tud magyarul. A magyartalanság felveti annak a gyanúját hogy tele van az MTI is kettős állampolgárokkal Ahogy a zindex és az origo is hemzseg a helyesírási hibáktól
Lázár Fácán
2014. június 07. 13:14
Talán Tudna valaki az elmúlt időszakban szabadjára engedett szoclibest emlegetni? Sokat A Fizess jól elszámoltatta Molnár Gyula ex-szoci polgármestert az államnak 33 Milliárdos kárt okozó, a Leisztingernek átjátszott nagy értékű ingatlannal kapcsolatban
Lázár Fácán
2014. június 07. 13:11
Tanár Tanár: Tán bizony lepaktált a Bilderbergékkel? Ugye Martonyi-Marosvásárhelyi III/III-as "kiválasztott" ügynökre gondolsz? ugyanis ő járt ilyen ülésen Ez nagy öngól volt:)
Lázár Fácán
2014. június 07. 13:10
Tanár: Tán bizony lepaktált a Bilderbergékkel? Hát téged olvasva, már világos miért ennyire buta, konzumidióta vásárló, okostelefon-mániás, plazázó a mai fiatalok jelentős része Ilyen tanáraik voltak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!