OTP-s ügyfelekre utaznak az adathalászok

2014. június 10. 18:54

OTP Bank ZRT. feladónak álcázva, az [email protected] e-mail címről „Jogosulatlan belépés” tárggyal próbálnak meg adatokat kicsalni az OTP ügyfeleitől ismeretlenek. A bank arra kér mindenkit, hogy ne adja meg adatait, az OTP ugyanis soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat.

2014. június 10. 18:54

Ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva, magukat OTP Bank ZRT. feladónak álcázva, az [email protected] e-mail címről „Jogosulatlan belépés” tárggyal próbálnak meg adatokat kicsalni az OTP ügyfeleitől – közölte a bank az MTI-vel kedden. A pénzintézet nyomatékosan felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak. A  közlemény szerint az elkövetők megpróbálják elérni, hogy az ügyfél megadja a kártyaszámát, a kártyára írt nevet, valamint a CVC kódot.

Kitérnek arra: ahogy már számos alkalommal hangsúlyozta a hitelintézet, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. Amennyiben a bank tájékoztatása késve érte el bármely ügyfelét és adatait már megadta, kérik, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben.

Kiemelik: a hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2014. június 11. 06:31
Aki hülye haljon meg, nincs az a pénz hogy bárkinek is megadjam önként a bankkártyám adatait.
Stadionban láttalak meg
2014. június 11. 05:27
http://idokjelei.hu/2011/01/megfigyelt-tarsadalom/
Stadionban láttalak meg
2014. június 11. 05:27
Az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) napi 1 milliárd telefonbeszélgetést képes átirányítani saját szervereire, és olyan tárolókapacitással rendelkeznek, ami lehetővé teszi minden ezek rögzítését és szükség szerinti lekérdezését. Az Utah államban felépült http://idokjelei.hu/2012/04/10-ok-amiert-egyetlen-online-tevekenyseg-sem-lehet-privat-tobbe/ új adatközpontban pedig már yottabájtokban mérik a feldolgozott adatok mennyiségét.
Stadionban láttalak meg
2014. június 11. 05:26
Bármilyen profetikusnak bizonyult is az 1984, még maga George Orwell sem képzelte volna, hogy a megfigyelés-technológia ilyen mértékű fejlődést ér el napjainkra. Regénye most kezd valósággá válni. Ami azt illeti, az idők jelei közül az egyik legvészjóslóbb, hogy az embereket már nem aggasztja az a tény, hogy minden mozdulatukat megfigyelhetik és rögzíthetik. Minden emailt el tudnak olvasni. A titkosszolgálatok minden telefonbeszélgetésünket le tudják hallgatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!