Orbán: Sikerült megtisztítani a rendőrséget

2014. június 29. 10:45

Orbán Viktor szerint az utóbbi években sikerült megtisztítani a rendőrséget, és ma már az egyenruha nem kelt félelmet az emberekben. A miniszterelnök a rendészettudományi kar végzőseinek tisztavatásán elmondta: a rendőrök az elmúlt években bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

2014. június 29. 10:45

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nehéz munkával, de sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol. A kormányfő ezt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vasárnapi tisztavatási ünnepségén mondta, a Budai Várban.

A miniszterelnök beszédében szólt a 2010 utáni rendvédelmi reformról, kifejtve: az emberek egyik fő elvárása az volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll, vagy esetleg egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartoznak. Ezzel kapcsolatban kijelentette: az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől. Az emberek elvárása volt az is – folytatta –, hogy az ország legeldugottabb településein is érezhető legyen a rendőri jelenlét. Ehhez szükség volt 3500 új rendőrre – emelte ki.

Orbán Viktor azt mondta az ifjú tiszteknek, hogy aki rendőrtiszti pályára készül, annak tudnia kell, hogy a rendőr a törvény hangja, ezért minden szavában és tettében a törvényt kell képviselnie, példát kell mutatnia. „Ha a rendészeti dolgozók naponta nem szereznek érvényt a törvénynek, akkor a törvényalkotók és a bíróságok munkája fabatkát sem ér” – fogalmazott a kormányfő. Szerinte mára nehéz munkával, de sikerült visszaállítani „a mundér becsületét”, így az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol.

A miniszterelnök külön felhívta a figyelmet a rendvédelmi szervek közötti kiváló kapcsolatra, arra, hogy a rendvédelmisek az elmúlt években bebizonyították, ha baj van, mindig ott vannak: jöhet ipari katasztrófa, egész Európát megtépázó váratlan havazás vagy akár emberemlékezet óta nem látott árvíz, rájuk lehet számítani. Orbán Viktor az egyik legnagyobb adósságnak a rendvédelmi életpályamodell kialakítását nevezte, jelezve: kiemelten fontos feladatnak tartja e munka elvégzését, hogy tervezhetőbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és stabilabb legyen az ágazatban dolgozók életpályája.

A miniszterelnök beszédében kitért az alaptörvényre is mint „emberi és nemzeti szabadságunk fundamentumára”, majd úgy fogalmazott, hogy ebből a szabadságból születik az a rend, amelynek védelmére a rendészettudományi kar végzősei felesküdtek. „Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt” – tette hozzá a kormányfő.

A 166 végzett hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és a tábornoki kar jelenlétében tette le a tiszti esküt. A karról idén 120 tiszt kerül a rendőrséghez: ők bűnügyi nyomozó, gazdaságvédelmi nyomozó, igazgatásrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és határrendészeti szakirányokon végeztek. A többi végzős hallgató a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a büntetés-végrehajtás és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tisztje lesz.

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2014. június 30. 09:35
jo vicc. maga a Belügy vezetoje az orszag egyik legnagyobb maffiavezere...egy vezeto fideszes (nev nelkül) 2010-ben röhögve ugy aposztrofalta Pintert: "ofelsege kaloza"
formaegy
2014. június 30. 09:14
platonov1971 2014. június 29. 10:58 "hogy az elégedetlenség,s a totál hívők közt előbb-utóbb polgárháborúhoz fog vezetni" Azt tudjuk, hogy a ballib erre gyúr! Az USA forgatókönyvében már csak ez maradt! Ballib! van egy ajánlatom. Úgy is lassan mindennap előírt jelenésetek van az utcán. Álljatok egymással szembe, és adjad neki - nyírjátok ki egymást!
formaegy
2014. június 30. 09:12
Érdekes! "hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll" Óh, egy cseppet sem! Csak éppen ők azok akik félnek))) (intézkedni) "a rendőr a törvény hangja, ezért minden szavában és tettében a törvényt kell képviselnie, példát kell mutatnia" Ehhez kellene még egy kis tisztogatás. No meg egy kis követelés a rendőrök felé is, hogy a törvény rájuk is vonatkozik! Példát mutatni? Rendőrök? Nevetek, de nagyon! "nehéz munkával, de sikerült visszaállítani „a mundér becsületét”, így az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol." Maguk között a "mundér becsülete" megvolt, és meg is van. Miért nem lehet ezt kijelenteni a lakosság nevében?))))) A tiszteletet pedig ki kell érdemelni, mondjuk azzal, hogy ők is betartják a törvényeket, és nem mellveregetéssel azt csinálok amit akarok, mert rendőr vagyok! „Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt” Ha erről álmodott ami most van, akkor nagy a baj!
Stadionban láttalak meg
2014. június 30. 05:57
még ki sem ürült poharakat, üvegeket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!