Mocsai Lajos lehet a Testnevelési Egyetem rektora

2014. június 18. 08:22

A VS.hu információi szerint – melyet maga Mocsai Lajos is megerősített a portálnak – a férfi kézilabda-válogatott kapitánya lehet az önállósodó Testnevelési Egyetem rektora. Mocsai célja, hogy nemzetközi hírű intézményt faragjanak az iskolából.

2014. június 18. 08:22

Újra önálló intézmény lehet a 2000 óta a Semmelweis Egyetem egyik karaként működő Testnevelési Főiskola (TF), ráadásul ezúttal már egyetemként működhet, ha a parlament elfogadja az ezt lehetővé tevő törvényjavaslatot. Az újonnan létrejövő Testnevelési Egyetem rektora a VS.hu információi szerint Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya lehet. Mocsai ezt meg is erősítette a portálnak és azt ígérte: ha szerepet kap, mindent megtesz, hogy ismét nemzetközi hírű intézmény legyen a TF. A szövetségi kapitány egyébként egyetemi docensként évek óta tanított az intézményben, szerepet vállalt a TF függetlenségének szorgalmazásában, és ha megkapja a bizalmat az új egyetem szenátusától, akkor a jövőben is vállalja majd az ezzel kapcsolatos felelősséget.

A TF-ből úgy lehet egyetem, hogy egy sor követelmény alól felmentést kaphat a kormány javaslata értelmében: így nem kell majd legalább három karral és két doktori iskolával rendelkeznie, elég lesz csak egy-egy. Nem vonatkozna a TF-re az a kikötés sem, miszerint az egyetem oktatóinak ötven százalékának legyen tudományos fokozata. Mocsai rektori kinevezését pedig azzal segítenék, hogy a TF esetében a rektori cím jelöltje nem kell, hogy egyetemi tanár legyen, így az egyetemi docens Mocsaiból is lehet majd rektor.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valattila1
2014. június 18. 12:10
Jó szakember, a kézis csapat (a kisMocsayval :) jól összerázódott. De... de kell ő oda rektornak? Egyálatlán, a rektornak miért feltétlen a legjobb szakemberek egyikének kell lennie? Sztem az teljesen más jellegű feladat. Nem beszélve arról a mentalitásról, amit ez az egész sugall: amit mi akarunk, azt átnyomjuk erőből. Milyen üzenete van ennek? Ő ezt miért vállalja el, ha tudja, h miatta van ez a galiba?
pierre bayle
2014. június 18. 10:36
17 milliárd forint a fekvőtámaszozás professzorainak a felsőoktatás jelenlegi kivéreztetése mellett... elmentek ti a picsába.
StG
2014. június 18. 10:13
Szép dolgok ezek. A TF (vagy inkább TE) kap majd ajándékmilliárdokat, felmentést az egyetemi követelmények egy része alól, a többi egyetem meg hadd szívjon...
Senior
2014. június 18. 09:27
Szerintem rektora a komplett SE-nek van, Testnevelési és Sporttudományi karnak max. dékánja. A mostani malőrtől függetlenül Mocsai kiváló szakember. Ha már 60éves, és a legsikeresebb, akkor Dr. Kemény Dénes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!