LMP: Saját hibái miatt büntet vállalkozókat a kormány

2014. június 15. 13:15

Saját hibái miatt bünteti a kis- és középvállalkozásokat az online kasszák ügyében a kormány – mondta Csárdi Antal, az LMP fogyasztóvédelmi és vállalkozásfejlesztési szakszóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

2014. június 15. 13:15

A szóvivő elmondta: mintegy másfél éve zajlik az online pénztárgépek cseréje az országban, és április 30-a volt az az utolsó határidő, amikor a vállalkozások igénybe vehették az állam által ígért 50 ezer forintos támogatást. Mint mondta, a támogatásról legalább 20-25 ezer vállalkozás csúszott le, és került abba a helyzetbe, hogy bár minden szabályt betartottak, önhibájukon kívül mégsem tudták beüzemelni a megadott határidőre a pénztárgépeiket.

Az LMP szerint szomorú, hogy a kormány úgy határozta meg a határidőket, hogy semmilyen előzetes vizsgálatot nem végzett, nem nézte meg például, hogy a gyártó kapacitása megfelelő-e, képes-e időre beüzemelni a gépeket. „Most láthatjuk, hogy ez a határidő rövid volt és azok a vállalkozások jártak rosszul, amelyek jellemzően (…) minden szabályt betartottak” – fűzte hozzá. Az LMP azt szeretné, hogy a jogkövető magatartást tanúsító vállalkozásoknál a kormány a határidőt törölje el és fizesse ki az állami támogatást – mondta a szóvivő.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2014. június 16. 10:38
Akinek még most sincs igérvénye se pénztárgépre, az nem is akart beszerezni ... Egyébként a kisker forgalom gyanús mértékben nőtt. Ennyivel valószínűtlen, hogy többet költenénk. Csak tán nem tényleg segít az új rendszerű gép az adócsalás ellen ? ...
liberálzöld.
2014. június 15. 14:16
Természetesen! Azért van a 2/3, hogy azt szopasson meg a Viktor aki akar. Mert ez a nemzet érdekel. Oszt jónapot.
Apáczai
2014. június 15. 13:36
Szeretnék én annyi adót fizetni, mint amiatt most vinnyognak ezek a csirkefogók!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!