Kormánypárti fővárosi polgármesterekkel beszélgetne az Együtt-PM

2014. június 17. 13:47

A pártszövetség azért keresi fel a kormánypárti kerületi polgármestereket, hogy arra kérje őket: az embereket képviseljék, és ne a Fidesz, illetve a kormány érdekeit; érjék el, hogy legyen uniós pénz a budapesti felújításokra.

2014. június 17. 13:47

Figyelemfelhívónak szánt eseménysorozatba kezd az Együtt-PM, amelynek során a fővárosi kerületek kormánypárti polgármestereit keresik fel. Őket arra akarják felkérni, hogy „az embereket képviseljék, akik megválasztották őket (…) és ne a kormány illetve a Fidesz érdekeit” – erről Pápa Levente a szövetség gazdaságpolitikusa számolt be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az eseményt, ami a sorozat első állomása az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt tartották.

A politikus úgy fogalmazott: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra hivatkozva vonta meg a rövid és középtávú budapesti forrásokat, hogy az EU nem ad pénzt ezekre a beruházásokra. Hangsúlyozta, hogy ezzel szemben a kohéziós alapokban hatmilliárd euró, vagyis körülbelül 1800 milliárd forint áll rendelkezésre. „Ne keressenek ócska kibúvókat”, oldják meg a feladatokat annak érdekében, hogy a budapesti polgárok is a fejlesztett tömegközlekedéssel tudjanak közlekedni – szólított fel.

Azt kérte a kormánypárti fővárosi polgármesterektől, álljanak ki a budapestiekért és érjék el Lázár Jánosnál, hogy a 3-as metrót és a kisföldalattit is uniós forrásokból újítsák fel. Hozzátette, hogy egy petíciót szerettek volna átadni Vattamány Zsolt VII. kerületi polgármesternek, de miután arra az önkormányzatnál nem volt „fogadókészség” ezért azt e-mailben küldik el.

Arról „szó sem lehet”, hogy az Együtt-PM Erzsébetvárosban támogassa Hunvald György polgármester-jelöltségét – szögezte le egy kérdésre válaszolva. Egy másikra pedig azt mondta, nem vesznek részt a Demokratikus Koalíció július 12-re tervezett demonstrációján, ugyanis nem tartják időszerűnek a mostani meghívást.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2014. június 17. 15:30
Micsoda izzadtságos marhaságokat tudnak már csak ahhoz kiötleni, hogy mondjanak valamit. Közeleg a vég. Ük.
Mich
2014. június 17. 14:46
...tehát hogy ne a szegény vidéki településeknek adják az azoknak szánt EU-s fejlesztési pénzeket, hanem a "vörös" Budapestnek... ...mivel kampányolnak ezek vidéken...?
drkovax
2014. június 17. 14:46
Lévén Budapest egy főre jutó GDP-je alapján már nem tartozik a támogatandó területek közé, igencsak korlátozott, mit kaphat EU forrásból. Azt nem tudják a polgármesterek elintézni. Nem tán inkább Bilderberg Gordon tehetne valamit, ha akarna az emberekért is lobbizni ?
tango47
2014. június 17. 14:30
És mi lenne, ha a PM is az emberek érdekeit nézné? Feloszlanának? (az lenne az egyetlen helyes cselekedet részükről)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!