Zöld munkahelyeket teremtene az LMP

2014. május 16. 14:30

Az Európai Zöldpárt „Zöld munkahelyek” című kiadványának bemutatásakor Csiba Katalin, az LMP egyik EP-jelöltje arról beszélt: a 25 millió európai munkanélküli közül hatmillió embernek tudnának munkát teremteni, ha a megújuló energiaszektorba fektetnék a rendelkezésre álló forrásokat. Meszerics Tamás EP-listavezető a lobbitevékenységek szabályozásának megreformálását szorgalmazta.

2014. május 16. 14:30

Válságálló, zöld munkahelyekre van szükség – mondta az LMP EP-listáján második helyen álló Csiba Katalin azon a pénteki, budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az Európai Zöldpárt „Zöld munkahelyek” című kiadványát. A politikus arról beszélt, hogy a 25 millió európai munkanélküli közül hatmillió embernek tudnának munkát teremteni, ha a megújuló energiaszektorba fektetnék a rendelkezésre álló forrásokat. Ez a szektor azért válságálló, mert a helyi erőforrásokra, a helyi lehetőségekre épít – közölte.

Meszerics Tamás listavezető arra emlékeztetett, hogy csütörtök este az Európai Parlament brüsszeli épületében tartottak vitát az európai pártcsaládok által az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek számára. Szerintük ezen nagyon jól szerepelt az Európai Zöldpártot képviselő Ska Keller. A vitán azok a szakpolitikai kérdések kerültek előtérbe, amelyeket az LMP eddig is hangsúlyozott a kampányában – mondta Meszerics. Ezek közül kiemelte a korrupcióellenes harc fontosságát és a probléma megoldására javasolt európai ügyészség létrehozását. A listavezető a szervezet felállításának támogatására szólította fel a magyar kormányt is.

Meszerics Tamás azzal folytatta, hogy szeretnék, ha sokkal jobban szabályoznák az európai intézmények körül zajló lobbitevékenységeket. Bevezetnék az úgynevezett „forgóajtó rendszert”, ami nem csak a volt EP-képviselőknek, de az Európai Bizottság és az Európa Tanács tisztségviselőinek is megtiltaná, hogy közvetlenül mandátumuk vagy tisztségük lejárta után átlépjenek egy lobbicsoporthoz. Meszerics Tamás hozzátette: tudomásuk van arról, hogy mostani magyar EP-képviselők is részt vesznek különböző lobbicsoportok munkájában.

Az eseményen részt vett Steve Emmot, az Európai Zöldpárt elnökségének tagja, aki arról beszélt, bíznak benne, hogy az LMP két jelöltje is bejut az EP-be. Hangsúlyozta, hogy ez lenne az első alkalom, amikor az egykori szovjet érdekszférába tartozó, az EU-hoz újonnan csatlakozó országok zöldpárti képviselőket küldenek Brüsszelbe.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. május 16. 17:14
Idióták. Hajrá Fradi!
gyurmandia73
2014. május 16. 17:05
Csiba Katalinnal én is dolgoznék a zöldben:-)
kjkj945
2014. május 16. 16:46
Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu riglizve!
ciseaux
2014. május 16. 16:42
"Zöld munkahelyeket teremtene az LMP" Komolyan, kell ide kommentár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!