Trafikügy: ki kell adni a pályázatokat

2014. május 09. 17:44

Pert nyert a DK, így az NFM-nek ki kell adnia a koncessziós pályázatokat elbíráló bizottságokban helyet foglaló személyek nevét, az összes pályázati bírálati lapot és értékelési jegyzőkönyvet. Molnár Csaba azt mondta, akár kamionnal is elmennek a papírokért.

2014. május 09. 17:44

Demokratikus Koalíció (DK) másodfokon, jogerősen is megnyerte azt a pert, amely a trafikpályázatok minden lényeges iratának nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert. Erről Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke számolt be pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, a fejlesztési tárcának alapvetően három típusú adatot kell átadnia pártjának: a koncessziós pályázatokat elbíráló bizottságokban helyet foglaló személyek nevét, az összes pályázati bírálati lapot és értékelési jegyzőkönyvet.

A politikus szerint ezekből a dokumentumokból kiderülhet, kik azok a „bűnösök, akik végrehajtották a Fidesz politikai akaratát és átjátszották a haveroknak a trafikkoncessziókat”, továbbá arra is fény derülhet, hogy miként nyerhettek „fideszesek” az akár több évtizede trafikot üzemeltető pályázókkal szemben. Molnár Csaba elmondta, képviselőtársaival nem várják meg, amíg a minisztérium kipostázza nekik a kért adatokat, hanem jövő héten személyesen mennek el a azokért, „akár kamionnal” is, ha az iratmennyiség miatt szükséges.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. május 10. 08:59
Annyira meg vagyok hatva, hogy csak a választások után lett ítélet.
trendo
2014. május 10. 08:32
"Ja csak hogy azok a helyek már elkeltek, méghozzá a rosszabb feltételek mellett is!" Tudod, ez úgy van, hogy ha készülődik valami jó zsíros buli, akkor azt nem plakátolják ki minden sarkon. A bennfenteseknek időben megsúgták, hogy pályázzanak nyugodtan, mert a feltételek meg fognak változni. Így azok, akiket "helyzetbe kellett hozni", azok kényelmesen nyertek. A többi hülye közt meg, akik későn kaptak észbe, már lehetett válogatni nyugisan. Azoknak már be kellett "ígérni" ezt-azt :) A devizahiteleknél is így volt, csak ott nagyban ment a játék. Az "arra érdemesek" tudták, hogy mikor fordul a kocka és már nem lesz elég nyereséges a dolog, akkor majd "kimentik" őket. Csudák csudája, minden parlamenti képviselőnek ott volt a fiókjában a végtörlesztéshez szükséges összeg, hiánytalanul! A még dörzsöltebbeket pedig "családi és baráti kölcsönök" segítették ki. Jól jöttek azok aztán az éves vagyonnyilatkozatoknál! :) "Magyarország aranybánya, ki nem lop ma, az holnap bánja!"
Motivince
2014. május 09. 20:29
hát azt nem mondták hogy nem a foga fáj!! azt nem mondták !!
Motivince
2014. május 09. 20:27
kend a LUDAS matyi jaj ja nagyságos uram csak az orrát ne nagy baj lesz ebből Vitéz urak !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!