Május 23-án vitáznak az EP-listát állító pártok

2014. május 05. 13:49

Az MSZP, az Együtt-PM, a Jobbik, az LMP és a Seres Mária-féle SMS vesz részt az EP-választások előtti vitán, melyet május 23-án tartanak majd a parlamentben. A Fidesz nem válaszolt a felkérésre, a DK pedig nem hajlandó a Jobbikkal tárgyalni.

2014. május 05. 13:49

Várhatóan május 23-án este, a Parlamentben tartják az európai parlamenti választáson listát állító pártok vitáját – jelentette be az Együtt-PM által kezdeményezett hétfői egyeztetés után Karácsony Gergely.  A megbeszélésen ebben állapodtak meg az MSZP, a Jobbik, az LMP és Seres Mária Szövetségeseinek ott megjelent képviselői. Karácsony elmondta, arról is sikerült megállapodniuk, hogy a vitát teljes sajtónyilvánosság előtt akarják tartani, de nem szeretnék, ha azt megzavarná a nézőközönség. Az esemény helyszínéül a szocialista Szanyi Tibor a parlament Delegációs termét javasolta – hangzott  el. Szigorúan időkeretes vitát szeretnének, ahol mindenkinek esélye van elmondani az álláspontját – tette hozzá Karácsony.

Karácsony Gergely azt is kijelentette: „rendkívül szégyenteljesnek” gondolja, hogy a Fidesz válaszra sem méltatta a vitára vonatkozó kezdeményezésüket. Hozzátette: ettől függetlenül továbbra is nyitva tartják az ajtókat a most távol maradó, de az EP-választáson listát állító pártok előtt, legyen az a Fidesz, a Haza Nem Eladó Mozgalom vagy a Demokratikus Koalíció. Utóbbi képviselője, Kakuk György megjelent a megbeszélésen, de az egyeztetés előtt távozott is, arra hivatkozva, hogy a Jobbikkal nem tárgyalnak. Karácsony Gergely  elmondta azt is, hogy a hétfői tárgyalás résztvevőinek egyetértésével nyílt levelet ír Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben megpróbálja újra rávenni arra, hogy „igenis tisztelje meg a magyarokat” és a Fidesz vegyen részt a vitán.

Az MSZP EP-listavezetője, Szanyi Tibor azt mondta, hogy a listát állító nyolc pártnak „kutya kötelessége” előzetesen bemutatni és megvitatni a programját. Hozzátette: a vita része a választási folyamatnak, és „ritka nagy agyamentség”, ha valaki azt gondolja, hogy az európai parlamentben fog vitázni, a magyar nép előtt viszont nem.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2014. május 05. 15:04
Ha a Fidesz komolyan veszi az egészet, akkor tárgyalnia kell, a DK viszont (más sem...) nem engedheti meg magának azt, hogy ne üljön le beszélni egy olyan párttal (Jobbik), amelynek több-százezer szavazója van. Szerintem ilyen a demokrácia...
Mich
2014. május 05. 14:46
Jó kis égés az MSZP-nek, E-PM-nek, LMP-nek, már előre...!
balbako_
2014. május 05. 14:46
És lesz nézője is? Mert ezekre nem kíváncsi ám senki. ( Mondanivalójuk meg az Orbánozáson kívül semmi)
Mich
2014. május 05. 14:42
Magyarán: a szedett-vedett ellenzék összejön, de ahelyett hogy egymást bírálnák, csak orbánozni fognak... nagyon hiányzik... talán még az SMS-től jöhet valami: egy "komoly és jelentős párt"-ként léphet fel... az MSZP és a Jobbik viszont "a Háttérhatalom összeborulója"-ként fog szerepelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!