Közeledik Yvette, a mediterrán ciklon

2014. május 14. 17:04

Egyre közelebb kerül Magyarországhoz a kedden kialakult mediterrán ciklon, amelyből péntek estig sok helyen a havi átlagos csapadékmennyiségnek megfelelő eső hullik, és az ország jelentős részén viharos széllökések várhatók – közölte az OMSZ. Fonyódligetet már elöntötte a víz.

2014. május 14. 17:04

Az Yvette ciklon középpontja szerdán a Balkán-félsziget központi része felett áthaladva fokozatosan Erdély fölé helyeződik, majd Magyarország fölé érkezve csütörtök estétől veszít az erejéből. Szerdán délkeleten, csütörtökön az ország jelentős részén, pénteken pedig északon és nyugaton várható nagyobb mennyiségű csapadék, de ennek területi eloszlásban nagy a bizonytalanság – tették hozzá.

A szél egyre több helyen viharossá fokozódik, szerda éjszaka és csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten 90 kilométer/óra feletti széllökések is előfordulnak. A Dunántúl magasabban fekvő részein és a Balatonnál 100 kilométer/óránál erősebb széllökés sem zárható ki. A várható jelentős mennyiségű csapadék és a viharos szél nemcsak Magyarországon hanem a környező országokban is többfelé adtak ki figyelmeztetéseket.

A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy ha valaki a következő napokban a környező országokba utazik, mindenképpen tájékozódjon az ott várható időjárásról, továbbá a magyarországi veszélyjelzést is kövessék ezen az oldalon.

Az Index tudósítása szerint Fonyódliget partmenti utcáit már el is öntötte a víz.

(Fotó: Szabopozo, via Időkép)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. május 14. 19:00
No és szőke legalább Yvett ciklon?
files32
2014. május 14. 18:07
Irígyelték a tavalyi jó termést és bekapcsolták a haarp-ot.
kjkj945
2014. május 14. 17:39
Mi a szösz! Már jurop is átveszi az amcsi szöveget? Nevet adnak a ciklonoknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!