Együttműködést kötött zsidó szervezetekkel Erzsébetváros

2014. május 08. 15:37

A megállapodás értelmében Erzsébetváros, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség együtt szervezi a holokauszt 70 évfordulójának alkalmából indítandó helyi programsorozatot.

2014. május 08. 15:37

Együttműködési megállapodást kötött Erzsébetváros önkormányzata, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a magyarországi holokauszt 70. évfordulójának alkalmából indítandó helyi programsorozat szervezésére. A megállapodást Vattamány Zsolt, a VII. kerület fideszes polgármestere, Tordai Péter, a BZSH elnöke és Heisler András, a Mazsihisz elnöke írta alá.

Vattamány Zsolt kiemelte: olyan kulturális programsorozatot indítanak, amelynek hatása reményeik szerint hosszabb távon lesz érezhető és szélesebb körben is érvényesül majd. Beszámolt arról is, hogy felállítják az Erzsébetvárosi Zsidó Helytörténeti Tárat, amely a helyi zsidóság életét mutatja be egy berendezett lakáson keresztül a Csányi utca 5. szám alatt.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2014. május 09. 00:53
Még egy apróság. Amiről itt szó van az 550 millió Ft. http://www.mazsihisz.hu/2014/05/08/emlekev--egyuttmukodes-erzsebetvaros-onkormanyzata-es-a-budapesti-zsido-hiktozseg-kozott-7063.html
pitypang1125
2014. május 08. 19:56
Remélem kizárólagosan magán pénzből! Nem szeretem amikor egy mozira nem vagyok kíváncsi, a film forgatását mégis velem fizettetik!
krksziget99
2014. május 08. 18:51
Minden zsidót a kukába!
bini
2014. május 08. 16:48
A 2/3-os polgári jobboldali gyözelemrealitások talajára. Hiába gondolták azt, hogy beszállnak a politikai kampányba a megszállási emlékmü kapcsán nem érték el céljukat. Belátták, hogy a régi vonat elment és nincs is remény, hogy visszatérjen. Gondolom, hogy Orbánnal való találkozás után és a négy oldalas nyílt levele kapcsán világosá vált, hogy megszünt a zsaroló potenciál, főleg azok után, hogy Zoltait hátrahúzták, ami első lépés Volt a visszavonulóra. Jó lenne, ha a MAZSIHISZ ami őnjelöt szervezete Volt a Magyarországi zsidóságnak és nem Volt akkora támogatottsága mint ahogy látszott. A privilégiumot a politikai(ballib) biztosította számukra ami most úgy néz ki, hogy jó ídeig nem rug labdába, visszatérne egy normális a többi zsido vallási és kulturális szervezetek által is képviselt szines palletához és mint más egyházi, kisebbségi és egyébb civil szervezet végezné a munkáját. Talán a közélet is konszolidártabbá válik, ami természetes dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!