DK: Újra több száz milliárd forinttól eshet el Magyarország

2014. május 22. 13:16

Molnár Csaba szerint azért esünk el újabb és újabb EU-s pénzektől, mert „a kormány vagy képtelen volt felhasználni a forrásokat vagy nem megengedhető módon próbálta felhasználni azokat”. A DK Lázár Jánost számoltatná el az ügyben.

2014. május 22. 13:16

A Demokratikus Koalíció szerint újra több száz milliárd forintnyi uniós forrástól eshet el Magyarország annak a munkának az eredményeképpen, amit az Orbán-kormány fejlesztéspolitikai vezetői és intézményrendszere végzett. Ezt a párt ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A 444.hu számolt be arról, hogy hozzájutottak egy brüsszeli levélhez, amiben újabb kifizetések elakadásáról tájékoztatja a magyar kormányt az Európai Bizottság. A portál közlése szerint Walter Deffaa, a regionális támogatások főigazgatóságának főigazgató-helyettese április 18-i levelében arról írt, hogy a bizottság egyelőre nem egyenlíti a ki decemberben leadott, kutatás-fejlesztési pályázatokra beadott számlákat.

Molnár Csaba hangsúlyozta, az EU több pályázat során most már összesen több mint 1500 milliárd forint kifizetését fagyasztotta be. Kijelentette: ennek az az oka, hogy a kormány vagy képtelen volt felhasználni a forrásokat vagy nem megengedhető módon próbálta felhasználni azokat. Emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság hivatalos adatai szerint a Gyurcsány-kormányok idején az uniós források felhasználását tekintve Magyarország minden évben az első öt között szerepelt. Jelenleg viszont nemcsak hogy az utolsók közé került az ország, de már a kifizetések egy jelentős részét is leállították – mondta. Jelezte, hogy a szélessávú internetes pályázatok kapcsán is problémák jelentkeztek. Hangsúlyozta, hogy ezt nem az Európai Bizottság mondta ki, hanem az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tisztségviselői jeleztek. Véleménye szerint így akár bűncselekmény is állhat a háttérben.

Molnár Csaba úgy összegzett: az uniós pályázatokért is felelős Lázár Jánosnak meg kell válaszolnia azt a kérdést, hogyan fordulhatott elő, hogy le kellett állítani az EU-s pénzek kifizetését. Szavai szerint ha a Miniszterelnökséget vezető államtitkár nem ad választ, akkor kiderül, hogy az uniós források felügyeletére is alkalmatlan.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. május 22. 14:22
DK: Újra több száz milliárd forinttól eshet el Magyarország Es-het. De nem esik, sőt, nyer. Micsoda különbség. Ezek a feltételezések nagyon unalmasak már. Minden feltétlezést egy-egy ócsároló kirohanás követ, mintha a kiagyalt lehetőség bekövetkezett volna. Kommunikációs trükk. Igazi liberálfasiszta módszar.
Mich
2014. május 22. 14:07
Csak tessék összehasonlítani az 1. Orbán-kormány (1998-2002) és a Medgyessy-Gyurcsány-kormány (2002-2006) illetve a Gyurcsány-Bajnai-kormány (2006-2010) és a 2. Orbán-kormány (2010-2014) teljesítményét ...! A Ballik persze amnéziás... "úgy könnyű...!"
6qwasyx
2014. május 22. 14:01
sajnos, hülyegyerek fityiszesek, a 2/3, az 2/3. Most szoptok, mint a torkos borz. Ez kellett nektek. Orbánt és csürhéjét utálják Európában, mint a szart, ott tesznek keresztbe, ahol tudnak, de nektek ilyen "tökös" kormány kellett. Kár, hogy a hülyék szavazata is számít!
bsandor
2014. május 22. 13:49
na bazd meg,ki,gyurcsi...részemről éhen is dögölhet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!