Martonyit javasolják a Mol igazgatóságába

2014. április 14. 17:58

Martonyi János távozó külügyminisztert a Mol igazgatóságának tagjává javasolja választani a társaság egyik, meg nem nevezett részvényese. A Mol igazgatósága támogatja a javaslatot, amely bekerült az április 24-i közgyűlés határozati javaslatai közé.

2014. április 14. 17:58

A Mol hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy a szavazatok több mint 1 százalékával rendelkező intézményi befektető részvényes új tagot javasol az igazgatóságba. Az új határozati javaslat szerint Martonyi Jánost 2014. július 1-jétől 2019. április 29-ig tartó időtartamra javasolják az igazgatóság tagjává választani. Martonyi János külügyminiszter a mostani kormányzati ciklus végén távozik posztjáról.

A már korábban közzétett közgyűlési dokumentumok szerint a Mol igazgatósága javasolja a társaság közgyűlésének, hogy hosszabbítsa meg Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának lejáró igazgatósági tagságát. A testület ugyancsak javasolja Anwar al-Kharusi, az Oman Oil Company vezető tisztségviselőjének igazgatósági taggá választását, miután Mulham Al-Jarf jelezte, hogy igazgatósági tisztségéről 2014. április 29-i hatállyal lemond. Az előterjesztés szerint az igazgatóság tagjává választhatja a közgyűlés Anthony Radevet, a McKinsey & Company volt igazgatóját is.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2014. április 16. 23:24
nem az olajhoz ért, hanem sok belső információt tud
tango47
2014. április 15. 10:42
Biztos az olajhoz is kurvára ért.
Simlicska Gordon
2014. április 14. 23:58
Nem lehetne rábízni valamelyik kirendeltség vezetését? Mondjuk Dél-Afrikában? De, mondjuk Biseau-Guineában Hiszen egy tőről fakadnak simonnal
Simlicska Gordon
2014. április 14. 23:55
Martonyi János távozó külügyminisztert a Honvédkórházban fogják műteni Kap egy gerincet:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!