A Jobbik szerint off-shore lovagoké lett az NFM

2014. április 12. 14:14

A Jobbikot az érdekelné, tudott-e a fejlesztési miniszter arról, hogy Horváth Attila Imre tulajdonosa és vezetője is volt egy ciprusi offshore-cégnek. A párt visszafizettetné Horváthtal eddigi juttatásait.

2014. április 12. 14:14

A Jobbik szerint „offshore-lovagok” tartják kezükben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM). Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a tárca államtitkára, Horváth Attila Imre tulajdonosa és vezetője is volt egy ciprusi offshore cégnek, ezt ugyanakkor 2012 óta egyik vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel, emellett pedig állami tisztséget sem tölthetett volna be összeférhetetlenség miatt.

Feltette a kérdést, mennyit tudhatott erről a miniszter. A jobbikos politikus szerint több ügynek is következménye kellett volna hogy legyen a minisztériumban. Példaként említette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség több tízmilliárd forintot fizetett ki „offshore cégeknek”. Kérdésként tette fel, hogy kik állhatnak az adott cégek mögött, esetleg maguk a döntéshozók? Szilágyi György kijelentette: elvárják, hogy a tárca nyilatkozzon, Horváth Attila Imre és üzleti körei részesültek-e támogatásban. Hozzátette, azt is vizsgálni kell, hogy vissza lehet-e fizettetni az államtitkárral eddigi juttatásait, mivel – mint mondta – nem tölthette volna be a posztot.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malagazsofia
2014. április 12. 19:47
Én az államtitkár urat személyesen ismerem. Soha nem volt sem jobboldali, sem Fideszes, kemény MSZP-s volt mindig. Hogy hogyan lehetett államtitkár? Ugye ez álnaív kérdés?
thymian
2014. április 12. 18:58
Mutyiország mutyikormányának mutyilovagjai.
kukagyerek
2014. április 12. 16:05
A kétharmados (44%-os) offshore-lovag !!!
Laibach
2014. április 12. 14:40
Sabotage??? "..Rogán 2006-ban szeptember 5-én írt alá együttműködési megállapodást Vona Gáborral és a Jobbik V. kerületi elnökével, Rétháti Györggyel. A megállapodás alapján a Jobbik Rogánt támogatta, Rétháti pedig helyet kapott a Fidesz-KDNP listáján. Bár végül nem jutott be, egy külsős bizottsági tagsággal kárpótolták. 2010-ben hivatalos együttműködés már nem volt, de a Jobbik Rogán szempontjából a legkedvezőbb megoldást választotta. Polgármesterjelöltet nem állítottak, viszont minden egyéni körzetben indítottak jelöltet – így meg is szerezték a négy kompenzációs mandátum egyikét, tovább gyengítve ezzel a kerületben a baloldal pozícióit. A belvárosi önkormányzat azóta hárommillió forinttal támogatta ifj. Hegedűs Lóránt Szabadság Téri Református Egyházközségét, további kétmillióval ifj. Hegedűs nővére, Zsuzsanna egyesületét, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegyletet. A Pasa Parkban Rogán a B. lépcsőház első (illetve a C. lépcsőház harmadik) emeletén, Für Balázs, a Jobbik gazdasági kabinetjének a volt* vezetője az A. lépcsőház földszintjént lakik. *Helyesbítés 19:19: Für Balázs szeptember óta nem vezeti a Jobbik gazdasági kabinetét..." http://444.hu/2014/04/11/tudja-melyik-ellenzeki-part-fontos-embere-lakik-rogan-szomszedjaban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!