A Jobbik feljelentést tesz a bizniszpártok miatt

2014. április 22. 13:35

Feljelentést tesz személyes adattal való visszaélés, csalás és választás rendjének megzavarása miatt a Jobbik. A párt szóvivője szerint beszédes, hogy az országgyűlési választáson akár hatvanezer aláírást is összegyűjtő kispártok egyike sem tudott húszezer aláírást összegyűjteni az EP-választásra.

2014. április 22. 13:35

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a választás, népszavazás és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, személyes adattal visszaélés vétsége, valamint költségvetési csalás bűntette miatt tesznek feljelentést. Indoklása szerint több párt is gyanúba keveredett amiatt, hogy egymás között cserélgette a választópolgárok adatait. Beszédesnek nevezte, hogy noha ma lejár a határidő, az európai parlamenti választásokon tudomásuk szerint egyikük sem adott le ajánlóíveket, amiben az is közrejátszhat, hogy nincsenek közpénzek a rendszerben.

A jobbikos politikus egyúttal arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy zároltassa a gyanúba keveredett „bizniszpártok” számláit. Azt mondta, erre azért van szükség, hogy ha bebizonyosodik a törvénytelenség, akkor ne vesszen el a rajtuk lévő közpénz. Szilágyi György emellett azt is kérte, hogy foglalják le a gyanúba keveredett pártok ajánlóíveit a kilencvennapos megsemmisítési határidő előtt, nehogy emiatt hiúsuljon meg a nyomozás. A képviselő kijelentette: az új parlamentnek változtatnia kell a választási törvényen, hogy megszűnjenek a visszaélési lehetőségek.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mbenedek
2014. április 22. 22:16
"az országgyűlési választáson akár hatvanezer aláírást is összegyűjtő kispártok egyike sem..." - azért a Haza Nem Eladó, JESZ, SMS, ÚMP még próbálkozik... kicsit korán publikált a Jobbik
Ángyán Páván
2014. április 22. 17:06
Pedighát ugye milyen jól jött nektek is annó az MVSZ listája...? :D
kjkj945
2014. április 22. 16:13
Már megint a feljelentősdi. És mikor lesz már valamelyiknek foganatja???
öszödibeszéd
2014. április 22. 15:45
"A Jobbik feljelentést tesz a bizniszpártok miatt" Kezdheti mindjárt az MSZP-vel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!