Navracsics: Folytatjuk a konszolidációt

2014. március 23. 11:00

Az elmúlt években az erkölcsileg megrendült, gazdaságilag szétzilált ország újra elindult a konszolidáció útján; ennek folytatásához kér felhatalmazást a kormány a választóktól – mondta Navracsics Tibor a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.

2014. március 23. 11:00

Navracsics Tibor a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában azt mondta: arra szerződtek 2010-ben, hogy Magyarország erős, versenyképes országgá váljon, és jó úton haladunk errefelé. Az elért eredmények között említette a 2,7 százalékos gazdasági növekedést, az ipari termelés és a foglalkoztatás bővülését és a rekord alacsony inflációt. Ennek a konszolidációnak a folytatásához kérnek felhatalmazást a választóktól – tette hozzá.

Az ellenzékről szólva a fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP soha nem tagadta meg sem a Kommunisták Magyarországi Pártját, sem a Magyar Dolgozók Pártját, sem a Magyar Szocialista Munkáspártot. Ez az oka annak, hogy miközben mintha megtanulták volna, hogy miként kell viselkedni egy demokráciában, ha hirtelen reagálnak, akkor mégis előtör belőlük a százéves múlt – fűzte hozzá Navracsics Tibor.

A Jobbik erősödésével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ennek az ellenzéki pártnak sok olyan támogatója van, aki korábban a baloldalra szavazott, de már rádöbbent, hogy a baloldaltól nem várhat semmilyen megoldást.

Navracsics Tibor szerint Mesterházy Attila MSZP-elnököt a Simon-ügyben a veszteségek minimalizálása vezeti. Ha igazak például Zuschlag János állításai, amelyek mellé odatesszük a Simon-ügyet, illetve Gyurcsány Ferenc azon állítását, miszerint jobb, ha nem tudjuk, hogy honnan jött a pénz az MSZP-hez, akkor valószínűsíthetjük, hogy miként működhetett a szocialisták finanszírozási rendszere – mondta a miniszter. Úgy értékelte: ebben a helyzetben a szocialisták úgy gondolják, bármit is felfednek a múltból, az nem a tisztánlátást segíti, hanem bukásukat gyorsíthatja.

Navracsics kijelentette, Magyarországon egy új baloldalra van szükség, mert a jelenlegivel még az alapvető kérdésekben sem alakítható ki nemzeti konszenzus. 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. március 23. 20:58
kon szolid á cio!
Tulipánfa
2014. március 23. 20:56
Tegnap Kövér teljesítette a vezénylő tábornok utasítását, mondott hasonló tartalmú hazug beszédet. Konszolidáció? Ugyan már... Nem történt más, mint a parancsnok által Felcsúton egyenként kontraszelektált csapattagok kiéhezve neki estek a törvényeknek. Megalkották az erkölcstelen törvényeiket, szabályaikat melyek mellett büntetlenül mehetett az anyagiak (trafikok, föld, önkormányzati vagyon, stadionok, stb.) szétosztása a hívek között. A társadalom nagyobbik részét víz alá nyomták. Nem értem ezt az embert.Állítólag jó szakember, szélhámosság nélkül is meg tudna élni.
Laibach
2014. március 23. 14:17
"...Átvállalták az eladósított önkormányzatok hiteleit.." Nem átvállalták, hanem átvállaltuk, Te is én is fizetjük. Lényegében szétterítették a "tehénszart" a pusztában mindenki kapott belőle. "..Közműcégek hasznának mérséklése, hogy kevesebb pénz áramoljon ki az országból..." Szerinted az önkormányzati távhőszolgáltatók hulladékkezelőknek a rezsicsökkentés által keletkezett veszteségeiknek a kompenzációját, ami eddig kb. 150 mrd forint kik fizetik????Mi vagy a grölandi eszkimók? ".. Stratégiai cégek és közművek visszavásárlása...." A Mol részvényváráslásra elköltöttek kb.500mrd forintot, ami mint nem rég kiderült nem volt jó vétel mert buktak kb 250mrd forintot rajta, csak, hogy ez mekkora összeg: A magyar kórházak jelenlegi adóssága kb. 100mrd ft. "..A magánnyugdíjpénztár pénzszivattyú megszüntetése..." Lett helyette Tempelton pénzszivattyú meg dollárkötvény kibocsájtás.
Hogyisvan
2014. március 23. 12:39
..konszolidációt? Én inkább az ország kifosztásának nevezném!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!