Nagyot fognak nézni a választók a szavazólap láttán

2014. március 06. 10:00

A szavazólapra könnyű volt felkerülni, de a parlamentbe már annál nehezebb lesz - mondta Tóth Zoltán választási szakértő.

2014. március 06. 10:00

A választási szakértő szerint a tájékozatlan, kevésbé tudatos választókat nehéz helyzetbe hozza majd, hogy sokkal több pártnak lesz országos listája, mint eddig bármikor. Tóth Zoltán úgy véli, a jogalkotót a választási rendszer kialakításakor kettős érdek vezette: hogy könnyű legyen listát állítani, viszont a parlamentbe nehéz legyen bekerülni.

Tóth szerint az országos listaállítás érdekében a pártok aktivistái gyakran egymásnak is aláírnak. Erre nincs bizonyítéka, de szerinte nem is kell, hiszen a törvény engedi meg, hogy bárki akárhány jelöltnek aláírjon. Mint mondta, ez csak a véleménye, de ha nem hallott volna ilyesmiről, nem ez lenne a véleménye.

A bizniszpártokkal kapcsolatban azt mondta: az országos lista alapján kapott állami kampánytámogatással nagyon enyhén kell elszámolni, ráadásul csak a parlamentbe bekerült pártoknak, vagyis ez a szabály is a bizniszpártoknak kedvez.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. március 07. 05:41
Ilyen ábrázattal választási szakértő? Menjen inkább evangélikus lelkésznek valamelyik zsinagógába és reggeltől estig imádkozzon az MSZP/SZDSZ/ Truttyi Emilia néni lelki üdvéért! Talán a jó Isten megbocsájt kiválasztott népe választási csalásaiért.
leech
2014. március 06. 17:51
A csalások szakértője . A kis bolsevik tetű ! Szebb Jövőt !
pkarcsi
2014. március 06. 17:38
Mitől szakértő ez a libsi bolsevik?Nem tud elszakadni a Pufajkás Horn elvtársától,szerinte csak abban az időkben voltak igazi választások.Egymást választották az elvtársak, győz az ,aki tőbbet tud zabrálni.Toth elvtárs,huzzál már el a picsába.
Bro222
2014. március 06. 16:07
Amíg a baloldalnak ilyen kaliberű agytrösztjei vannak ne csodálkozzanak, hogy támogató nélkül maradnak. Ez a tag rakta össze ezt a csodálatos listát is és az a szomorú, hogy a nevek nem sokban térnek el. És igen, főleg annak nehéz bekerülni, akinek nincsenek szavazói, bármennyire is nem tetszik ez a libsiknek... http://mandiner.hu/cikk/20130613_toth_zoltan_nemzeti_valogatott_am
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!