Matolcsy ellen tüntetett az Együtt-PM a jegybanknál

2014. március 20. 11:24

A párt szerint ha beigazolódik, hogy Matolcsy György valóban államtitkot kotyogott ki külföldi bankároknak, akkor távoznia kell a Magyar Nemzeti Bank éléről. Az Együtt-PM aktivistái egy molinó mellett „Matolcsy: csak alkalmatlan vagy bűnös is?” feliratú lapokat ragasztottak a jegybank ajtajára, valamint szórtak szét az utcán.

2014. március 20. 11:24

Matolcsy György jegybankelnök távozását követelték az Együtt-PM szövetség aktivistái a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházánál csütörtökön. A Bajnai Gordon vezette pártszövetség tíz aktivistája 10 órakor jelent meg az MNB bejáratánál, és egy „Matolcsy: csak alkalmatlan vagy bűnös is?” feliratú molinót tartottak fel, majd ugyanilyen tartalmú lapokat ragasztottak az épület ajtajára, illetve szórólapokat szórtak az utcára.

Barabás Richárd, az Együtt-PM aktivistája azt mondta: Matolcsy György alkalmatlan, mert ezoterikus gazdaságpolitikájával egekbe röpítette az államadósságot, bedöntötte a forintot és elüldözte az országból a munkahelyteremtő tőkét. Ha azonban államtitkot kotyogott ki külföldi bankároknak, ha szándékosan spekulált a forint ellen, akkor jogi értelemben bűnös, pénzügyi értelemben pedig hazaáruló – jelentette ki, hozzáfűzve: az Együtt-PM szövetség feljelentést tett Matolcsy György „kiszivárogtatása” miatt.

Simándi Szelim aktivista felidézte: a gyanú szerint Matolcsy György 2011 novemberében egy ebéden bennfentes információkat osztott meg külföldi bankárokkal, akik ezen több millió dollárt kereshettek. Ha a volt kabinetfőnökének könyvében szereplő állítás igazolódik, Matolcsy Györgynek távoznia kell, ha pedig kiderül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tudott minderről, neki is követnie kell – mondta. A kétszer elismételt rövid beszédek után az akció véget ért.

A résztvevőket rendőrök igazoltatták. Távozásuk után a jegybank alkalmazottjai eltávolították a papírlapokat az épület ajtajáról, egy takarítóvállalat dolgozói pedig megtisztították az úttestet.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. március 20. 18:35
Ahány állítás, annyi ordas hazugság. Szerencsétlenek.
Wendriner
2014. március 20. 16:15
Tűpontosan idióta vagy!
Ouroboros
2014. március 20. 15:21
Na, ehhez az ügyhöz képest a Simon-ügy bolti lopás, mégis azt harsogja mindenki. Magyarország hagyja magát...
bsandor
2014. március 20. 15:18
oszt megunják és hazamennek,karácsonyfa libákkal diszitve van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!