Fritz: Még nem működik jól a civil kontroll

2014. március 18. 21:54

Nem tudunk megszabadulni a kádárizmustól Fritz Tamás, a Békemenet egyik alapítója szerint. Szerinte az MSZP a seggnyalás művészetét hagyta az országra, de a civil kontroll ma sem működik az országban.

2014. március 18. 21:54

Sajtótájékoztatót tartott a  Civil Összefogás Fórum. Az eseményen megszólaltak a szervezet és a Békemenet alapítói. Fritz Tamás politológus őszintén nyilatkozott Magyarországról. Fritz szerint az ország nehéz helyzetben van, mert 25 éve nem tud megszabadulni a kádárizmustól. Szerinte más az, ha egy kormány azért államosít, mert ez a gazdasági programja, és azt látja, hogy ez működik jobban, mintha ez a kormányzás felfogásából, mentalitásából jönne, mint a Kádár-korszakban. Fritz úgy gondolja, hogy az MSZP a szolgalelkűség és a seggnyalás művészetét hagyta az országra. A politológus azt is elmondta, hogy a Civil Összefogás Fórumát azért alapították meg 2009-ben, hogy legyen civil kontroll az országban, ami szerinte még a mai napig sem működik tökéletesen. Szerinte a Fidesz kormányzása akkor válhat veszélyessé, ha 2014-től kezdve az lesz látható, hogy mindenütt a Fidesz emberei ülnek. Fritz szerint ez jelenleg nem így van.

Bayer Zsolt szerint az első Békemenet tette lehetővé, hogy az Orbán-kormány kitölthette a teljes választási ciklust, és a választások egy héttel ismét azért szerveznek Békemenetet, hogy megmutassák ugyanannyian, ha nem többen vannak, mint korábban.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2014. március 19. 18:59
Kedves Mandiner! Azt gondolom, alig kínos, hogy Fricz Tamás nevét tz-vel írtátok, cz helyett. És erre nem mentség, hogy az index is úgy írta. Amúgy jól beszélt Fricz. Grat.
csuka
2014. március 19. 17:14
"az MSZP a seggnyalás művészetét hagyta az országra" S fritz elvtárs ezt szorgalmasan gyakorolja ... (Valamiből az ügynököknek is meg kell élni!)
Pinter68
2014. március 19. 13:22
Elmennek ezek az anyjukba! Soha egyetlen előző ciklusban (még a Fidesz alatt sem) épült ennyire a szervilizmusra a rendszer. Egyik előző ciklusban sem törekedett ennyire a hatalom arra, hogy függőségi viszonyokkal hálózza be az egész országot a közigazgatástól, oktatástól kezdve a gazdaságig. És ennek éppen a Friczék "civil" de azért nem nyilvános támogatásokkal kitömött CÖF-je az eklatáns példa. Úgy hogy, elmennek ezek a jó édes anyukájukba. Pofátlan, baksisért kuncsorgó seggnyalók! Úgy hogy, elmész
Vakkhangya
2014. március 19. 09:37
"""Fritz: Még nem működik jól a civil kontroll""" Ha netán menetelés közben bééééégetnétek is...:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!