Egy haveri kör, két lista, két talicska pénz

2014. március 23. 09:50

Az új kis pártok ajánlóíveinek és állami támogatásának járt utána a Hír TV. Három lány azt állítja: pénzért másoltak ajánlóíveket.

2014. március 23. 09:50

A Célpont című műsorban három olyan lány is megszólal, akik azt állítják: húszezer forintért másolták az adatokat az ajánlóívekről a Jólét és Szabadság Pártnak és a Határon Túli Magyarok Pártjának. A március 1-2-i hétvégén (közvetlenül a leadási határidő előtt) a munkaidő lejártával bezárták őket és hajnalig kellett másolniuk – mondták.

Makay Zsolt, a JESZ elnöke úgy reagált: a pártja jól szerepelt, így várták, hogy valaki adott esetben rosszallását fejezi ki és megtámadja a pártot. Azt is mondta, hogy nem tud az ügyről semmit, de meg fogja kérdezni „a Budapest I. kerületieket, hogy mi volt.

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. március 23. 12:43
Egy fillért se a pártoknak és akkor nincs ez a tohuva bohu, Kampányoljanak a tagdíjakból!!! Ameddig a választásokra az adófizetők pénzéből szinte minimális befektetéssel millákat lehet markolni, addig csak a pénzszórás megy!!
Feltuki és Gogylász
2014. március 23. 10:46
Engem még leadás előtti napon elkapott két Jesszes hogy írjak alá nekik.A Múzeumkörúton szinte könyörögtek az embereknek.
chack
2014. március 23. 10:45
A kérdés az, hogy a választási bizottság mit vizsgálhat: az ajánlóívek tartalmát, vagy az aláírások valódiságát. A másik kérdés pedig az, hogy milyen eszközöket alkalmazhat? Megkérdezheti-e a listán szereplő személyeket, tényleg aláírták-e az adott párt listáját, kérhetnek-e írásmintát a kérdéses személytől, és kérhetik-e írásszakértő véleményét? Ha mindezt biztosítja a törvény (kétlem), mennyi idő áll rendelkezésre? Addig el lehet halasztani a választásokat, amíg a fellebbezésekkel együtt véget nem ér az egész eljárás? Valamit megint nem jól találtak ki... vagy túl jól.
perszepolisz
2014. március 23. 10:40
Minden további nélkül el tudom képzelni, hogy 20 ezerért másoltak ajánlóíveket. De ezt a húszezret most ugye szépen visszaadják Makayéknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!