Az ellenzéki szövetség megemelné a praxispénzt

2014. március 24. 15:06

Az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlásának megállítását ígéri az ötpárti ellenzéki szövetség, de növelnék a háziorvosok praxispénzét is.

2014. március 24. 15:06

A háziorvosok praxispénzének növelését és az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlásának megállítását ígéri az ötpárti ellenzéki szövetség. Az MSZP-s Tukacs István erről hétfőn azon a budapesti sajtótájékoztatón beszélt, amelyen levetítették a kormányváltó erők legújabb kampányfilmjét. E szerint az Orbán-kormány romba döntötte az egészségügyet, az ágazatból 1800 orvos és 3700 szakdolgozó hiányzik. A szocialista politikus azt mondta, a Fidesz-kormány 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből. Szerinte ez az egyik oka annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem akar kiállni vitázni Mesterházy Attilával, a baloldal kormányfőjelöltjével, mert akkor magyarázatot kellene adnia az egészségügyi dolgozók elvándorlására, a kórházak adósságállományának növekedésére és arra, hogy miért nem javultak érdemben az egészségügyi bérek, különösen a háziorvosi ellátásban.

 
Tukacs István azt ígérte, kormányra jutva azonnal 20 százalékkal, a ciklus végéig pedig 100 százalékkal megemelnék a háziorvosi praxispénzét, arra törekednének, hogy mindenki a lakóhelyéhez lehető legközelebb tudja igénybe tudja a kórházi és szakellátást, életpályamodellel akadályoznák meg az orvosok és szakdolgozók elvándorlását, valamint könnyítenék a nyugdíjasok, a gyerekek és a krónikus betegek gyógyszerhez jutását. Komáromi Zoltán, az Együtt-PM képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a jelenlegi hétből két mentőhelikoptert október végén egy európai uniós direktíva miatt ki kell vonni a forgalomból, mivel egyhajtóműves helikopterrel nem lehet sűrűn lakott területek fölé repülni. A politikus azt mondta: a gépek pótlásához szükséges összeg nem szerepel a költségvetésben és a közbeszerzési eljárást sem írták még ki, pedig ez kellene ahhoz, hogy Kelet-Magyarország jelentős része ne maradjon légimentő-kapacitás nélkül.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2014. március 24. 18:39
Amit ők vágtak meg...Hazug disznók! És ha nem tudnák, épp nemrég emelte meg a kormány.
tango47
2014. március 24. 18:21
Ez most egy újabb formáció? Ezt a nevet nem használja már valaki?
adam
2014. március 24. 18:14
Hitelből mi, aztán meg állják az önkormányzatok, amiből tudják...
balbako_
2014. március 24. 17:21
A háziorvosi intézményt a Fidesz hozta létre. 8 év kormányzásuk alatt semmit nem adtak, csak a vizitdíjat ami lecsökkentette a pacientúrát. Most ellenzékből mindent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!