Vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen a kerületi LMP-s jelölt

2014. február 07. 11:41

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen az LMP-nek az a képviselőjelöltje, aki abban a választókerületben indul a tavaszi parlamenti választáson, amelyben az MSZP eredeti jelöltje Simon Gábor volt. Célja, hogy visszaadja az emberek politikába vetett bizalmát.

2014. február 07. 11:41

Kassai Dániel – az LMP Budapest 15-ös országos egyéni választókerületében induló jelöltje – az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében tudatta: miután Simon Gáborról kiderült, hogy titokban 240 millió forintot tart külföldi bankszámláján, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez saját maga ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, és felszólítja választókerületi ellenfeleit, hogy kövessék példáját.

Simon Gábor – aki a XVIII. kerületet érintő választókerületben a baloldali összefogás jelöltje volt – csütörtökön közölte, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. Helyette Kunhalmi Ágnes indulhat a szocialisták egyéni jelöltjeként.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2014. február 07. 12:45
Most nem azért, de ez tényleg hülye. Egyrészt mert Simon hazai vagyonállapota sem mutatta azt a gyarapodást, amit Bécsben dugott el. (Jött már azzal elő, hogy kávéházat akart ott nyitni??) Másodjára, a hazai vizsgálatok nem tudják kimutatni a titkos offcsórt. Csak nemzetközi egyetértés és információ csere után lehet nyomára bukkanni. Ami épülget, de nagyon lassan. Addig még az ilyen Simonok sokat gyarapodhatnak úgy, hogy észre sem lehet venni.
kvantumfilozófus
2014. február 07. 12:39
Mi a frásznak? Még a zsírosbödön közelébe se jutott. Azokat a pártokat és tagjaikat kell elszámoltatni, akik kormányon voltak.
nyugalmazott tanár
2014. február 07. 12:23
Jön a tavasz, szeretné felásatni a kertjét a nyomozókkal.
paraklétosz
2014. február 07. 11:49
Ügyes kampányfogás. Mire lezárul a vizsgálat, nem csak őt, de attól tartok, az LMP-t is elfeledtük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!