Pintér szerint jelentősen javult a közbiztonság

2014. február 07. 07:57

Egyre nagyobb a közbiztonság az országban, még ott is, ahol nőtt a bűncselekmények száma – mondta a belügyminiszter a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége salgótarjáni rendezvényén. Ugyanitt Fónagy János a választási részvételre buzdította a közönséget, míg Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet munkatársa arról beszélt: a baloldal elveszítette kapcsolatát a társadalommal.

2014. február 07. 07:57

Jelentősen javult a közbiztonság az egész országban, és Nógrádban ugyan emelkedett a bűncselekmények száma, de a rendőri munka eredményességének köszönhetően itt is nőtt a közbiztonság – közölte a belügyminiszter csütörtök este Salgótarjánban.Pintér Sándor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Döntsünk a jövőnkről! című országjáró kerekasztal-beszélgetésén kifejtette: a közterületeken elkövetett bűncselekmények számát és az elfogások eredményességét tekintve országosan jelentős a javulás. Nógrádban egy sorozat-bűncselekmény sokat rontott a statisztikán, de annak felgöngyölítésében is eredményesek voltak a rendőrök – tette hozzá. A belügyminiszter kitért a rendvédelemben dolgozók életpályamodelljének kiterjesztésére is. Közölte: a legutóbbi kormányülésen döntöttek arról, hogy az nem csupán a tiszthelyettesekre, hanem a zászlósi állományra, valamint a honvédség kötelékében szolgálatot teljesítő tiszthelyettesekre is kiterjed, azaz mintegy negyvenezer embert érint. 

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a találkozón a választáson való részvételre buzdította a 250-280 fős hallgatóságot. Úgy fogalmazott: „jól kormányoztunk 2002-ben is, mégis kiénekelték a sajtot a szánkból. Ne hagyjuk, hogy megint így legyen!” Kitért arra: 2010-ben a vásárlóerő-paritást tekintve az Európai Unión belül a magyar polgárok fizették a legmagasabb gáz-, illetve villanyáram-díjakat, de a gazdasági válság negyedik évében nem volt lehetősége az akkor csőd közeli helyzetben lévő magyar államnak arra, hogy enyhítsen a lakosság terhein.     Hozzátette: a kormány 2010 őszén infláció alá szorította, vagyis befagyasztotta a lakosságot sújtó energiaköltségeket, 2011-ben a szolgáltatók önköltségszámítását felülírták és 2012 decemberében bejelentették a több területet érintő rezsicsökkentést. Megjegyezte: a Horn-kormány idején történt privatizáció óta 1040 milliárd forint extraprofitot vittek ki az országból a külföldi tulajdonú közüzemi cégek.

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet munkatársa közölte: a baloldal elveszítette a társadalommal a kapcsolatát; mérésük szerint Orbán Viktor alkalmassági indexe 46 százalék, Mesterházy Attiláé alig éri el a 20 százalékot. Megjegyezte: amikor a szocialistáknak vezetési, hitelességi problémáik adódnak, mindig a bankokhoz fordulnak, állítása szerint most is az OTP Banktól „igazolt le” menedzsereket a baloldali összefogás. 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2014. február 07. 14:46
Róla ez jutott eszembe: Joseph Fouché (Le Pellerin, 1759. május 21. – Trieszt, 1820. december 26.) francia politikus, az 1789-ben kirobbant francia forradalom idején jakobinus nemzetgyűlési képviselő, a Direktórium, a Konzulátus, a napóleoni császárság és a restaurált Bourbon királyság alatt rendőrminiszter, Otranto hercege (duc d’Otrante), a köpönyegforgatás és politikai túlélés nagy művésze. Neki tulajdonítják a hírhedt, cinikus mondást: „A farkasokkal együtt kell üvölteni.” („Il faut hurler avec les loups”). Egész élete folyamán ehhez az elvhez tartotta magát.
kvantumfilozófus
2014. február 07. 12:41
Ha még párszor elmondja, akkor biztos úgy lesz.
puceráj
2014. február 07. 12:29
Egyre nagyobb a közbiztonság az országban, még ott is, ahol nőtt a bűncselekmények száma" Ez normális,Margit!!!!?????
kukagyerek
2014. február 07. 11:05
Hogy nem szakad rá a plafon?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!