Orbán: Magyarország célja, hogy európai innovációs terület legyen

2014. február 17. 16:13

A miniszterelnök a III. Magyar-Török Üzleti Fórumot megnyitó beszédében hangsúlyozta: Magyarország ma már egy versenyképes állam, amely az elmúlt években termelési központtá vált, a további cél pedig, hogy az ország egy európai innovációs terület is legyen. Abdullah Gül török államfő szerint a Törökországgal kiépítendő üzleti kapcsolatok nagy nyereséggel és kis kockázattal kecsegtetnek.

2014. február 17. 16:13

Magyarország ma már egy versenyképes állam, amely az elmúlt években termelési központtá vált, a további cél pedig, hogy az ország egy európai innovációs terület is legyen – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő hétfőn Budapesten, a III. Magyar-Török Üzleti Fórumot megnyitó beszédében. A török-magyar kapcsolatról szólva a miniszterelnök azt mondta: a két ország közötti kereskedelmi forgalom „szebb számot” mutat, de a kölcsönös beruházások alacsonyak. Ezért azon kell dolgozni, hogy mindkét országban legyen legalább egy nagy befektetése, egy „zászlóshajója” a másiknak – hangsúlyozta.

Abdullah Gül török államfő az üzleti fórumon úgy fogalmazott: a Törökországgal kiépítendő üzleti kapcsolatok nagy nyereséggel és kis kockázattal kecsegtetnek. Bár Magyarország és Törökország hasonló árucikkeket termel, így bizonyos szempontból egymás versenytársai, meg kell találni azokat a közös pontokat, amelyek mentén a két ország szorosabb gazdasági kapcsolatokat építhet ki – hangsúlyozta az elnök. Ismertette, hogy a török vállalatok magyarországi befektetéseinek értéke 60-70 millió dollár, amely jóval alacsonyabb a más országokba irányuló befektetéseknél. Ez szavai szerint azt mutatja, hogy az üzletemberek még nem ismerték fel a két ország közötti kapcsolatépítésben rejlő lehetőségeket.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. február 17. 20:11
Szép szép, csak az a gond, hogy a Föld szinte összes országa azt akarja, hogy "innovációs terület" legyen. Szóval sok az innovációs területnek lenni akaró míg kevés az innováló. Így nagy a verseny, s ebben Magyarország ... hát ... nem a csúcskategória.
lionheart
2014. február 17. 16:44
Orban kurvara optimista, tekintve, hogy a kutatas-fejlesztesre szant koltsegvetes 2010 ota jelentsen csokkent Magyarorszagon. De az a fontos, hogy a R E Z S I csokkenjen. A tobbi nem erdekes.
rántott kard
2014. február 17. 16:38
"Magyarország ma már egy versenyképes állam, amely az elmúlt években termelési központtá vált" Rögvest baszarok a gyönyörűségtől! Akkora termelési központ lettünk, hogy a magyar gazdaság már majdnem az egy százalékát adja az EU össz gazdaságának.
jobbraát
2014. február 17. 16:27
Eddig is azt éreztem, hogy Magyarországnak addig jó, amíg egy ilyen kaliberű államférfi fogja a gyeplőt. Ez a véleményem most is csak erősödik, folyamatosan ez a tiszta érzés van bennem (főleg látva az ellenfelek "stílusgyakorlatait") nap mint nap rávilágít erre valami, hogy adjunk hálát a teremtőnek, hogy a hagyományaink tisztelete, a Szent Korona becsülete lebeg minden döntésében a szeme előtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!