Nem ment el a mentelmi bizottság meghallgatására Simon Gábor

2014. február 10. 10:44

A Népszabadság értesülései szerint csak írásban küldi el álláspontját eltitkolt osztrák bankszámlájával kapcsolatban Simon Gábor, személyesen nem fog megjelenni a mentelmi bizottság hétfői ülésén. Azóta lezajlott az ülés, ahol Simon tényleg nem volt ott, és valóban csak egy levelet küldött, amihez csatolta új vagyonnyilatkozatát, ám abban sem szerepel az ominózus számlán lévő összeg.

2014. február 10. 10:44

Nem kívánja személyesen védeni magát a mentelmi bizottság előtt Simon Gábor, eltitkolt osztrák bankszámlájával, illetve az ügyben indított eljárásokkal kapcsolatos álláspontját csupán írásban küldte el a testületnek – tudta meg a Népszabadság.

Simon Gábor ellen két eljárás indult az ügyben: egy vagyonnyilatkozati, illetve egy, ami a mentelmi jogával függ össze. Simont már felszólította Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnöke, hogy javítsa vagyonnyilatkozatát, erre szerdáig van lehetősége.

A mentelmi bizottság hétfőn dönt arról is, hogy felfüggesszék-e Simon mentelmi jogát, ezt a legfőbb ügyész kérte adócsalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt.

Az összeférhetetlenségről, illetve a mentelmi jog felfüggesztéséről is a végső szót a mentelmi bizottság javaslata alapján a parlament mondhatja majd ki. Ugyanakkor ha Simon tényleg lemond szerdán képviselői mandátumáról, akkor mindkét ügyet lezárják.

FRISSÍTÉS

Simon Gábor új vagyonnyilatkozatot nyújtott be a mentelmi bizottságnak, de az nem ad választ a kifogásolt kérdésekre, a bécsi számlán lévő összeg nem szerepel benne – mondta a testület KDNP-s elnöke a bizottság hétfői, zárt ülése után újságíróknak. Rubovszky György tájékoztatása szerint az MSZP-s képviselő ezt azzal indokolta, hogy a nyilatkozatban nincs olyan rovat.

A KDNP-s politikus megerősítette a Népszabadság értesülését, vagyis Simon Gábor nem jelent meg a mentelmi bizottság ülésén, csak egy levelet küldött, amihez csatolta új vagyonnyilatkozatát.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2014. február 10. 19:11
Mestreházy úr hogy mondta Ön, széles mellénnyel? Nem katedra lesz abból, hanem az amit bekiabáltak (börtön) Most lapít?
mustármag
2014. február 10. 19:06
Ildikó csendben van.
DFK
2014. február 10. 16:26
A baloldali becstelenség jelképei ezek mind.
GV0917
2014. február 10. 15:50
Szervusztok Gyerekek! Ma este sajnos elmarad az esti mese! Mert Simon Gábor bácsi csak egy levelet küldött maga helyett, de abból nem tudhatjátok meg, mi lett a "GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJÁVAL!"-mert elgurult.... Ezért az MSZP-s nénik és bácsik is később fekszenek le, de biztosan szépeket fognak álmodni a szegfűs nyoszolyájukon! A szegfűs kertjükben a távoli jövőben talán nyílik egy új virág, aminek a neve:BECSÜLET! De addig reggel, délben este és éjjel is csak hazudnak, csak hazudnak, csak hazudnak........ Jó éjszakát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!